Rikostarinoita historiasta

Julkaistu torstaina 18.07.2013 2 75

Kun kieltolaki astui voimaan vuonna 1919, Suomeen syntyi legenda nimeltä Algoth Niska (kesk.). Tämä seikkailija piti lainvalvojia pilkkanaan.

TV1 arkisin 22. - 29.7.2013 klo 18.30 - 19.00, uusinta arki-aamuisin klo 9.30 - 10.00

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Rikostarinoita historiasta on kuusiosainen ohjelmasarja, jossa käsitellään historiallisesti merkittäviä ja vuosien saatossa unohtuneita rikoksia sekä niiden tekijöitä.

Rikosten luonne, tekotavat ja erityispiirteet ovat muuttaneet muotoaan – samoin poliisien toimintatavat ja tutkinnalliset metodit.

 

Historiaa ja nykypäivää

Jokaisessa jaksossa käydään läpi historiallinen rikostapaus. Ohjelmassa pyritään luomaan mahdollisimman ehjä kuva silloisesta ajan hengestä ja maailmasta. Visuaalisesti historia ja nykypäivä leikkautuvat keskenään.

Sarjan poliisiasiantuntijana nähdään lehtori Mikko Ylikangas Poliisiammattikorkeakoulusta, jossa hän työskentelee materiaalituotannon koordinaattorina. Ylikangas on toiminut rikostutkintaopin opettajana ja rikostorjunnan opetusalueen esimiehenä. Lisäksi hän on tehnyt mittavan poliisiuran talousrikos- ja väkivaltarikostutkijana Keskusrikospoliisissa.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kimmo Leed, juontaja: Jarmo Mäkinen, kertoja: Jarmo Heikkinen, toimittaja: Harri Nykänen, tuottaja: Markku Kaires. Tuotanto: Productum Oy.

Sarja on esitetty edellisen kerran TV2:lla vuonna 2008.

 

Jaksot

22.7. Sisäministerin murha

Helmikuisena iltapäivänä vuonna 1922 Helsingin Töölössä kajahti kolme laukausta. Suomen hallituksen sisäministeriä Heikki Ritavuorta ammuttiin ja hän kuoli luotien aiheuttamiin vammoihin.

 

23.7. Unissasaarnaaja

Maria Åkerblom oli yksi Suomen rikoshistorian omalaatuisimmista ja ristiriitaisimmista henkilöistä. Hän oli hypnoottinen herätyssaarnaaja, jolla oli satoja fanaattisia kannattajia.

 

24.7. Murha maalaiskylässä

Vuonna 1960 kokemäkeläinen perheenäiti katosi jäljettömiin kesken jouluvalmistelujen. Tutkinta kesti yli kymmenen vuotta, kunnes ruumis vihdoin löytyi hyvin yllättävästä paikasta.

 

25.7. Naistenhuijari – R.O. Auervaara

Ruben Oskar Auervaara oli lahjakas naistenhuijari, jonka mielestä elämä oli kuin suuri jännittävä peli tai leikki, jossa oli koetettava pysyä mukana hinnalla millä hyvänsä.

 

26.7. Liftarimurhat

Loppukesänä 1971 katosi kolme liftarityttöä jäljettömiin. Kun ensimmäinen tyttö löydettiin kuolleena ja muiden kadonneiden tavaroita kerättiin eri puolilta Etelä-Suomea, alettiin epäillä henkirikosta.

Jutun vaiheista kertoo rikostoimittaja Hannes Markkula, joka nuorena toimittajana osallistui aktiivisesti jutun uutisointiin.

 

29.7. Salakuljettajien kuningas

Kun kieltolaki astui voimaan vuonna 1919, Suomeen syntyi legenda nimeltä Algoth Niska. Tämä seikkailija piti lainvalvojia pilkkanaan ja onnistui toimittamaan viisasten juomaa sitä janoaville.

 

Muualla verkossa

Leif GW Persson ja kesämurha

Viikon rikos

10 kirjaa rikoksesta

 

Suosittele75 Suosittelee

Kommentit

torstaina 25.07.2013

Loistava sarja! Tulispa joskus uusia Rikostarinoita Suomesta -jaksoja. :)

tiistaina 30.07.2013

Tyylikkäästi toteutettu sarja,toivottavasti tehdään lisää jaksoja...

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä