Dokumenttiprojekti: Punaisen metsän hotelli

Julkaistu torstaina 12.04.2012 9 334

Kiinan puunistutuksista kertova dokumentti kohtaa kafkamaisia esteitä.

Toiveuusinta TV1:llä lauantaina 10.8. klo 12.55 - 14.20

Yle Areenassa 7 päivää

Pekingissä 15 vuotta työskennellyt suomalainen uutiskuvaaja alkaa tehdä dokumenttielokuvaa Kiinan massiivisista puunistutuskampanjoista.

Voisiko kierrätykseen ja uusiutuvaan energiaan näyttävästi panostava yhden puolueen Kiina nousta edelläkävijäksi ilmastonmuutoksen torjumisessa?

 

Yllättävä käänne

Elokuvanteko saa yllättävän käänteen, kun paikallisviranomaiset pysäyttävät kuvaajan matkalla puuviljelmille eteläisen Kiinan Guangxin maakunnassa.

Suomalaisomisteinen metsäteollisuusyritys istuttaa Guangxiin valtavia eukalyptusviljelmiä suunnitteilla olevan paperitehtaan raaka-aineiksi.

 

Syy salailuun selviää

Tunnelma muuttuu kafkamaiseksi: avuliaat viranomaiset kehuvat hanketta, mutta yrittävät kaikin keinoin estää kyläläisten haastattelemisen alueella.

Dokumentaristi eristetään hotelliin, ja hänen paikalliset kontaktinsa otetaan kiinni. Kun kyliin lopulta päästään, syyt viranomaisten salailuun selviävät.

Ohjaus: Mika Koskinen. Tuotanto:Luxian productions.

 

A-studiossa Stora Enson Kiina-hankkeet

A-studio jatkaa keskiviikkona 18.4. metsäyhtiö Stora Enson Kiinan suurinvestointien ja yhtiön toimintaan liittyvien ympäristöasioiden käsittelyä. Kemijärven Stora Enson suljetusta tehtaasta on jäänyt jäljelle muun muassa likainen järvi.

Studiossa on keskustelemassa toimitusjohtaja Jouko Karvinen.

 

Dokumentin ensiesitys oli maanantaina 16.4. klo 21.30 - 23.00

 

Muualla netissä:

Dokumenttiprojekti

A-studio 18.4.: Stora Enson Kiina-hankkeet

 

Suosittele334 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 16.04.2012

En tiedä Stora Enson pojista, mutta minun yhtiössäni ei tälläistä sulatettaisi. Hävettää olla Suomalainen yrittäjä. Todella surullista, todella ! Rakas Jumala ole armollinen Stora Enson pomoille, he eivät tiedä mitä ovat tehneet. Anna heille mahdollisuus korjata erheet.

maanantaina 16.04.2012

Stora Enson miehet tietää ihan tarkasti mitä metsien tuhoaminen tarkoittaa. Kuka tahansa tavallinen tallaajakin tietää, jos tahtoo. Heidän pitäisi olla ammattilaisia ja tutkia mitä tällainen toiminta aiheuttaa. Luonnon monimuotoisuuden tuhoaminen ja ihmisten elinympäristön tuhoaminen, tällainen tuhoava toiminta on käsittämätöntä! -järkyttävää

maanantaina 16.04.2012

Ei voi olla ahneudella suurempaa näyttöä kuin tämä dokumentti. Ei löydä niin suuria sanoja kun nämä kiinalaiset hakatut kyläläiset ansaitsisivat myötätunnon osoituksena heidän kärsimyksistään ja maansa menettämisestä ja elinkeinojensa ryöstämisestä oman maan ja siihen sotkeutuneen suomalaisen gangsteriyrityksen johdon toimesta.
Mitä tämä hyödyttää Suomea ja suomalaisia. Tässäkö on meidän brändimme ja imagomme? Hävetkää tekojanne kaikki jotka olette osallisena tähän. Siivotkaa jälkenne, myös Kemijärven paskajärvi! Pöyristyttävää!

maanantaina 16.04.2012

Olihan kammottava dokumentti ja paljastava!

Stora Enson toiminta Kiinassa on puhdasta gangsterikapitalismia. Tosin sitä se on ollut jo Suomessakin. Muistamme varmaan kaikki, miten voittoa tuottava ja toimiva Kemijärven sellutehdas lopetettiin väkipakolla vaikka työntekijät ja Kemijärven asukkaat ja monet muutkin kansalaiset vastustivat tuota röyhkeää ja rikollista tekoa. Nyt tämä sama Stora Enso harjoittaa maan ja luonnon ryöstötomintaa mm. Kiinassa paikallisten gangstereiden avustamana.

Gangsterit on tapana ottaa kiinni ja viedä oikeuteen tuomittaviksi - ainakin Suomessa. Tämän johdosta esitän näin julkisesti, että Stora Enson toimiva johto toimistusjohtaja Karvinen siinä etunenässä viedään oikeuteen tuomittavaksi ja asetettavaksi vankeuteen tuomioistuimen päätöksellä.

Stora Enson gangsterikapitalismi saa nyt luvan loppua. Tämä firma on tuhonnut samalla Suomen maineen kautta maailman.

tiistaina 17.04.2012

Tää on sitä vapaata markkinataloutta pa(r)h(a)immillaan.....

tiistaina 17.04.2012

Uskomatonta, että mm. Suomen valtion, Kelan, eläkevakuutusyhtiö Varman ja Ilmarisen sekä ruotsalaisen Wallenberg-säätiön omistama yritys Stora Enso voi toimia epäeettisesti, moraalittomasti ja ilmeisesti myös sallien välikäsien fyysisen väkivallan.

Toimitusjohtaja Jouko Karvinen on pantava tiukasti selkä seinää vasten keskiviikkoillan A-studio-lähetyksessä. Ennakkotietojen mukaanhan hän on tv-studiossa kommentoimassa mm. "Punaisen metsän hotelli" -dokumenttia. "En tunne asiaa" -selittelyt eivät kelpaa eivätkä riitä.

TV-dokumentin mukaan Stora Enso harjoittaa uudenlaista imperialistis-kapitalistista riistoa ja vallankäyttöä kehittyvissä maissa. Arveluttavaa on myös valtionyhtiön kotimaassamme harjoittama yrityspolitiikka. Toivottavasti ministeri Heidi Hautala puuttuu asiaan.Ja kaikenlaiset bonukset ehdottomasti pois yrityksiä epäeettisesti johtavilta henkilöiltä.

lauantaina 21.04.2012

Suomalaiset ovat niin laiskaa ja itsekeskeistä kansaa
että eivät välitä yhtään siitä mitä muille tapahtuu, vaikka
maapalloa, luontoa, eläimiä tuhotaan minkä keritään...pääasia
on kun vaan oma napa on kunnossa...ja kun tukka on hyvin
ja kello näkyy...sekin nykyään kännyssä.
Eikä suomalainen osaa edes kierrättää tavaroita..
vaan kaikki heiteteen roskiin ja ostetaan uusi tilalle
ja tätä kautta tuhotaan lisää luonnonvaroja.
Herätys Suomi

lauantaina 21.04.2012

Suomalaiset saa hävetä silmät päästään kun maineemme on pilattu useissa maassa
ja syyllinen on Suomalainen Stora Enso.
Pelkäävät jo Suomi sanaa kun se mainitaan ääneen.
Alla aiheesta video pätkä.
http://www.redforesthotelthemovie.com/

maanantaina 28.01.2013

Punaisen Metsän Hotelli kaipaa uusintaa juuri nyt, kun Stora Enso katkaisi Parul Sharman työsuhteen Renewable Packaging-liiketoiminta-alueen Maailmanlaajuinen vastuu -yksikön johtajana:

"Meidän tekemisemme tapa Parul Sharman kanssa oli hyvin kaukana toisistaan, luonnehtii yhtiön identiteettijohtaja Lauri Peltola eron syytä."

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä