Kotikatsomo: Moska

Julkaistu maanantaina 26.09.2011 59 272

Miksi me kaikki, jotka kiistämme koskaan lukevamme Moskaa, luemme Moskaa?

TV1 sunnuntaisin 9.10. – 27.11. klo 21.10 – 22.10

YLE Areenassa 7 päivää

Petelius vastaa Moska-sarjan arvosteluun: Kuuluu asiaan

Ohjaaja ja muut tekijät kertovat Moskasta

Viihdemedia käyttää hyväksi.

Julkisuuden ytimessä ollaan vasta kun hyväksikäytetyt käyttävät hyväkseen hyväksikäyttäjäänsä, ja molemmat onnittelevat toisiaan ja arvelevat voittaneensa.

Moska on Jari Tervon kirjoittama kahdeksanosainen draamasarja mediasta, politiikasta ja viihteestä. Miksi me kaikki, jotka kiistämme koskaan lukevamme Moskaa, luemme Moskaa?

 

Kiiltokuori rikki

Viihdelehti Moskan päätoimittaja Touhu Lesonen on henkeen ja vereen journalisti. Hän on skuupin vuoksi valmis mihin tahansa, myös lavastuttamaan sen.

Moska ei tarkoita hänen mukaansa roskaa, eikä edes roskalehteä, vaan talttavasaraa, jolla rikotaan julkisuuden valheellinen kiiltokuori.

Skandaalilehdessä julkaistu epätarkka kuva on muuttunut tarkaksi ajankuvaksi, koska aamuneljältä ravintolasta poistuva julkisuuden henkilö ei pikselöidy pimeässä täydellisesti.

 

Toi on niin nähty

Krista Kosonen näyttelee sarjassa Raita Halikkoa, nuorta valokuvaajaa, joka saa kesäpestin Moskan toimituksessa.

Skandaalilehden valokuvaajan on itse oltava näkymätön ja tehdä kuvattavat näkyviksi. Toimituksessa Raita löytää paitsi työstään, myös itsestään uusia puolia.

Halikkoa opettaa nykyjournalismin tavoille alan konkari, sprii lancer Olli Kutemajärvi (Juha Veijonen). Hänen mukaansa totuutta on turha journalismin keinoin etsiä, koska sitä ei ole. On vain näkökulmia.

Asioiden tarkistaminen on pilannut monta hyvää juttua, mutta Kutemajärvi on jatkojalostanut vanhaa ajatusta: keksittyä juttua ei tarvitse edes tarkistaa.

 

Saat toisen mahdollisuuden

Jukka Kunnas (Teijo Eloranta) on putoamisvaarassa sinnittelevä kansanedustaja. Kunnas lähtee vaalien alla kalastamaan ääniä julkisuuden kautta ja ottaa yhteyttä opiskelukaveriinsa, päätoimittaja Touhu Lesoseen.

Hän onnistuu vain puolittain. Näkyvyyttä kyllä tulee.

Maikki Kunnas (Anna-MaijaTuokko) on tähteyteen pyrkivä nuori nainen, joka pääsee ihan omin avuin Moskan sivuille aiheuttaen harmaita hiuksia kansanedustajaisälleen.

Perheen nuorimmainen, Kunto Kunnas (Arttu Kapulainen) pitää opiskeluissaan jo toista välivuottaan, mikä isukkia harmittaa.

Perheen äiti, Eveliina Vuori-Kunnas (Milka Ahlroth) on menestyvä arkkitehti, joka on päättänyt yrittää antaa avioliitolleen uuden mahdollisuuden. Salaisuuksista huolimatta.

 

Päällikkö pistää kampoihin

Moskan toimituspäällikkö, Lilli Puhakka (Aino Seppo) yrittää panna kampoihin Lesoselle sen minkä pystyy, eikä työrauhaa saa palaamaan lehtiyhtymän johtaja Olavi Puijokaan (Seppo Halttunen).

Sarjan muissa rooleissa ovat Timo Torikka (pääministeri Reima Honka), Rinna Paatso (pm:n entinen vaimo), Jouko Puolanto (pm:n avustaja Laine), Niina Nurminen (Kunnaksen avustaja Jaana Kesälä-Schantz), Antti Lang (Raita Halikon poikaystävä), Toni Wahlström (tuottaja Matalamäki), Tom Petäjä (julkisuushakuinen Hevi-Ryynänen), Miika Kivinen (Raidan pikkuihastus), Maria Ylipää (R-kioskin myyjä) ja Lasse Karkjärvi (psykiatri).

Moska-sarjan ohjaa Pirkka-Pekka Petelius ja sarjan tuottaa Ilmo Laevuo Tuotanto Oy Säihkystä. Yle-tuottaja on Liselott Forsman, Yle Draama.

 

 

Suosittele272 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 26.09.2011

Mikähän tämä raappanan kipale kuulostaa hyvältä

tiistaina 27.09.2011

Paha on sanoa

Moskan trailerissa Raappana esittää kappaleen Paha on sanoa. Se on tehty tilauksesta nimenomaan Moskan tunnariin.

Ai kuka ihmeen Raappana? Wikipedia esittelee miehen näin:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Raappana

Päivi
Verkkotoimittaja

sunnuntaina 09.10.2011

Käsittämätöntä miten YLE puffaa omia ohjelmiaan pääuutislähetyksiään myöten. Jos joku muu media, esim lehti kirjoittaa omasta toiminnastaan niin jo huudetaan journalismin perään, ja Yle paheksuu kaupallisuuttaa ja pyhän journalismin myymistä.
Mutta ehkä Moska kuvaakin Yleä itseään?

sunnuntaina 09.10.2011

Alkaa nämä YLEn kanavatkin olla täynnä näitä hömppä sarjoja.
Sinne ne luparahat menee näitten esittämiseen ja kustantamiseen.

sunnuntaina 09.10.2011

Eikö YLE vieläkään usko, että PPP on aikansa elänyt myytti. Tästä sarjasta (katsoin ekaa osaa 50 min) ei voi sanoa muuta kuin että siitä on innostununut vain ohjaaja. Miten se onnistuukin saamaan hyvistä näyttelijöistä irti kaiken "suomifilmi"-kaman???

sunnuntaina 09.10.2011

Nyt nähtiin mainostetun Moskan ensimmäinen osa. Oliko se lähtölaukaus Tv -tetatterin juhlaviikolle. Tähän on tultu.

sunnuntaina 09.10.2011

Ajattelin historiatrilogian (Myyrä, Ohrana ja Troikka) jälkeen Tervon päässeen Armas J. Pullan (Suomen historiaa käsittelevä Ryhmy ja Romppanen -sarja) verroille mutta nyt on Jarilla tapahtunut jokin notkahdus. Moska ei nouse em. tasolle. Seuraan tietysti Moskan loppuun jotta voin tarkistaa kantani, jos siihen on aihetta.

sunnuntaina 09.10.2011

Voi tätä myötähäpeän määrää. Olipahan postmodernia ja älykästä. Täydellinen pohjakosketus.

sunnuntaina 09.10.2011

onneks jo vartin yli älysin vaihtaa kanavaa.

sunnuntaina 09.10.2011

Voi hyvä tavaton.
Tällaistako kotimaista draamaa meille näytetään?
Jaksoin katsoa peräti 35 minuuttia todeten, ettei tulevia osia tarvitse katsoa.
Hidasta etenemistä ja (ehkä?) hyvän aiheen pilaaminen.

sunnuntaina 09.10.2011

Kuka näitä draamoja tilaa Harri Virtasen lähdettyä? Laahaava rytmi, yleisöä aliarvioiva käsikirjoitus, olematon näyttelijänohjaus. Mikään tässä ei ollut sitä tasoa mitä Suomessa osataan tehdä ja mitä Ylen pitäisi osata tilata.

sunnuntaina 09.10.2011

Eipä olisi uskonut YLE 1 esittävän tälläistä puppua/Moskaa todella, sopis paremmin maikkarin henkeen. Tämä on jo pohjasnoteeraus!

sunnuntaina 09.10.2011

Mitä ihmeen ideaa on satsata draamatuotannon resursseja tällaiseen amatöörimäiseen tuotantoon? Käsikirjoitus on alakansakoulutasoa, ohjaus on silkkaa toteuttamista mahdollisimman yksinkertaisin ja halvoin keinoin. Näyttelijät yrittävät parhaansa mutta eihän heillä ole mitään, siis mitään yritettävää.

Määrä on toden totta syrjäyttänyt laadun YLE-draamassa. Määrääkö se, että käsikirjoittaja on teeveestä tuttu, tilaamaan häneltä vasemman käden pikkusormella sutaistun käsikirjoituksen ja se, että ohjaaja on teeveestä tuttu, tilaamaan häneltä amatöörimäisen tuotannon?

Draaman pitäisi olla tv-tyhtiön lippulaiva. Ylen draamatarjonta tv:ssä: Kotikatu, Uusi päivä ja Moska. Ja tälläkö ala-arvoisella soopalla kuvitellaan että kansalaiset vapaaehtoisesti rahoittaisivat Ylen?

Miksi te Ylessä pilaatte idioottimaisilla valinnoilla loistavat mahdollisuudet, jotka olisivat käden ulottuvilla?

Miksi?

maanantaina 10.10.2011

Minun on kyllä myönnettävä, että viihdyin oikein hyvin Moskan parissa, toisin kuin näemmä kaikki muut tänne eksyneet kommentoijat.

maanantaina 10.10.2011

Ihan huippusarja oli tämä, kiitos!

maanantaina 10.10.2011

Kiitos ylennyksestä Ministeriksi, paino-ongelma on kyllä hallinnassa : )

maanantaina 10.10.2011

Eka jakso kyllä oli pettymys. Runsas ennakkoesittely antoi luvan odottaa enemmän. Samankaita hömppää nähty jo liikaakin.

maanantaina 10.10.2011

Kiitos, mä tykkäsin ja hykertelin. Kerrankin vitsejä, joita ei väännetä rautalangasta ja ihmisiä pueta "hassuiksi" niin että kaikki varmaan tajuaa milloin pitää nauraa! Hyvin kirjoitettu, suomalaiskomediaksi ihanan hienovarainen ja -vireinen sarja.

maanantaina 10.10.2011

Huhhuh, en olis uskonut Kotikatsomossa tällaista näkeväni :(

Odotukset oli korkealla:
paitsi nimekkään tekijäkaartin vuoksi niin myös siksi, että Kotikatsomo on tunnetusti laatudraamaa.

Mutta miten kävi:
koko homma oli aneemista ja aivan liian "helppoa". Näytti ja tuntui halvalta, ihan joka kohdasta. Näyttelijäsuoritukset suorastaan ala-arvoisia, lavastukset ja muu estetiikka kuin alkuaikojen Salkkareista.

Toivottavasti tämä on poikkeus eikä Kotikatsomon uusi linja!

maanantaina 10.10.2011

Joo ihmeellinen puujalkavitsikokoelma. Näkyikö Touhu Lesosen esikuvakin liian selvästi. Seiskan Eeva Helena Jokitaipale vai kuinka.

maanantaina 10.10.2011

Upeaa!

Moska on aivan ihana! Sarja on yhtäaikaa hauska, mielenkiintoinen, hyytävä ja jännitävä. Ensimmäinen jakso on mahtava ja koukuttava katselukokemus.

Henkilöistä Touhu Lesonen on erityisen viehättävä, ristiriitainen, vahva, salamyhkäinen ja samalla helposti lähestyttävä.

Sarja käsittelee tärkeää aihetta hienovaraisesti. Itse heräsin miettimään julkisuuden ja median problematiikkaa vähän eri näkökulmasta kuin aikaisemmin.

En koe että kerronta laahaisi millään tavalla. Päinvastoin, siinä on hyvä rytmi, jossa tunnelmallinen jännitys ja nopeat rektiot vuorottelevat tehokkaasti. Pidän sarjan tyylistä ja toivon että se säilyy!

Hyvä!

maanantaina 10.10.2011

En ole ikinä nähnyt mitään näin järkyttävän huonoa. Varsinaista moskaa. Käsittämätöntä kuinka sarjassa ei toimi mikään. Ei kässäri, ei henkilöohjaus, ei skenografia, ei leikkaus, eikä edes näyttelijäsuoritukset. Maria Sidiltä nyt en mitään odottanutkaan, mutta olihan siellä seassa kuitenkin ammattinsa osaavia taiteiljoitakin. Mikä ihme teihin meni, kun tuollaisen teitte?Hearthill oli tähän tähän verrattuna helmi, ja se oli sentään kokolailla hirveätä katseltavaa...

maanantaina 10.10.2011

Tv-alalla on paljon tekijöitä ja kilpailu varmasti kovaa joten Ylen seula lienee tiukka. Miten siis on mahdollista, että käteen jää näin luokaton sarja? Samaan aikaan norjalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset tekevät huippudraamaa. (Vallan linnake, Onnen kauppaa jne - kiitos FST!) Ylen draamatuotanto on tämän perusteella pahassa kriisissä.

tiistaina 11.10.2011

No onpa kommentteja, kukahan niitä tehtailee? Mistä moinen kielteisyys, kun kerrankin on hyvää kotimaista sarjaa tarjolla?

Katsoin Moskan Areenalta, koska sen lähetysaika ei meitsille vaan sopinut. Olinpa iloisesti yllättynyt. Nokkelaa, hauskaa, mainiosti näyteltyä. Juttu on tietty liioiteltua, mutta jotain niin viiltävän totta siinä on roskalehtien aihepiiristä ja moraalista. Hyvä PPP ja mainiot näyttelijät!

keskiviikkona 12.10.2011

Domolle vastaan:

Itse ihmettelen, kuka näitä moista moskaa kehuvia kommentteja tehtailee.

Kenties tekijät itse tai YLEn markkinointiosasto.

Aihe on Moskassa hyvä, mutta täydellisesti pilattu ala-arvoisella toteutuksella. Mikään osa-alue ei toimi.

Ylellä ei olisi pitänyt olla varaa tällaiseen rimanalitukseen sen jälkeen kun Uusi Päivä -niminen moskaohjelma lanseerattiin eetteriin. Ja näkyypä se pyörivän siellä vieläkin. Miksi ihmeessä?

perjantaina 14.10.2011

Kovan etukäteismainonnan antama kuva riitti siihen, että jätän moskan katsomatta. Olen lukenut pari Tervon kirjaa ja ne riittivät hänen hengentuotteistaan. Uutisvuodon voin silloin tällöin katsoa, jos muistan nauhoittaa.

perjantaina 14.10.2011

Katsoin Moskaa ensimmäisestä jaksosta ehkä puolet, mutta en taida katsoa enää toiste. Oli vaan huono. Dialogi oli taas sellaista, ettei kukaan roolihahmo ollut "omansa", vaan läppä oli kaikilla samaa. Tai no joo... Lesonen erottui puhumalla lesosti, wau.

Samaan aikaan eräällä kanavalla tulee erittäin oivaltavaa suomalaiskomediaa, jossa mukana eräskin Ylen pitkäaikaiskasvo. Sitä suosittelen.

perjantaina 14.10.2011

Se on moskalehden kova halu olla jatkuvasti
ihmisten mielissä keinolla millä hyvänsä ja juuri se, tekee siitä varmasti mielenkiintoisen ja huvittavan sarjan.

perjantaina 14.10.2011

Mä en saa silmiäni irti Krista Kososesta. Katselisin vaikka aamusta iltaan tuota aivan jumalaista naista. Ihan sama missä roolissa. Vaikka toisaalta mitä vähemmän vaatteita sitä parempi :-)

Aivan paras näisnäyttelijä suomessa. Superia.

perjantaina 14.10.2011

Hauskaa sanailua ja hyviä näyttelijöitä. Hyvä YLE!

lauantaina 15.10.2011

Sarja eteni hitaasti ja henkilöhahmot tuntuivat tylsiltä. Siinä ei ollut mitään ns. koukkua miksi enää katsoisin osaa 2. Koko 1 osan ajan oli mielessä, että milloinhan tämä ns.lähtee käyntiin.
Hyvät näyttelijät tosin, mutta...huono juoni.

lauantaina 15.10.2011

Silkkkaa paskaa alusa loppuun.

lauantaina 15.10.2011

Aihe ajankohtainen ja kiinnostava, mutta toteutus todella halpa. Uutishuone oli aivan eri planeetalta! Se oli tehty huolella ja vaivalla. Televisio-ohjelman tekeminen ei ole helppoa eikä halpaa, valitettavasti...

sunnuntaina 16.10.2011

Moska heijastaa egoismin ja pikkunäppäryyden aikaa. Ja turhautuneisuutta. Mikään ei ole mitään, paitsi hörinä ja juoruilu. Ihmisten todellisiin ongelmiin ei pureuduta Moskassa missään vaiheessa. Tuntuu siltä, että sarjan tekijät ovat luovuttaneet, jos ovat koskaan intohimoaan suunnanneetkaan ihmisten vakavien pulmien pariin. Sarjan tekijöitä ei kiinnosta työttömyys, vakavat addiktiot, sairaudet, asunnottomuus, mielenterveyden ongelmat jne. "Kiva" puhua banaaneista housuissa ennemmin kuin lapsiperheiden nälästä. Mutta aika on nyt tätä, turhimoiden pörräämistä, kunnes todelliset ongelmat puskevat tällaiset juoruilut syrjään, väkisin. Aika aikaa kutakin, sanoi Pässi. pelleilylle ilmestyy aina vastavoimia, oikeita asioita. Myös.

sunnuntaina 16.10.2011

Onhan tämä halvalla tehdyn oloinen, ja ainakin 1. jaksossa oli monia vanhoja kliseitä. Silti tämä oli minusta hauskaa viihdettä. Toimittajat pilkkaajat muita ammatteja, mutta eivät hevillä kestä oman porukan mädännäisyyksien käsittelyä. Se taisi Hesarin porukoitakin hiertää; ei saisi pettää omaa jengiä.

maanantaina 17.10.2011

Miten sarja voi ollakaan niin HIDAS ja onneton... Ei minkäänlaista koukutusta, meno on kuin dementiahiihtäjien kokouksessa. Toteutus ja lavastus todella halvan oloinen. Sid on kammottavan huono.

maanantaina 17.10.2011

Tervo ei ole kirjailija eikä käsikirjoittaja. Jokaisen näyttelijän suuhun on tupattu pikkunäppäriä oivalluksia/sanailuja joita hän itse viljelee esim. Uutisvuodossa. Eihän näin oikeasti ole. Valo syttyy kyllä useimmilla vasta tunnin päästä. Sama vaivaa hänen kaikkea kirjallista tuotantoaan.
PPP ei ole ohjaaja eikä ole koskaan ollutkaan, ainoastaan maakuntasarjan koomikko.
Juha Veijonen on ainut ammattinsa osaava näyttelijä koko porukasta, ei tällaisesta vaan saa enempää irti. Lohdutukseksi Juhalle. Ei se paska Vares sen parempi rooli olisi ollut. Vituttavan se näkyy jo Reiniäkin.
Lupamaksajien pitäisi laittaa nettiadressi Kiviselle, ettei tämä ollut vieläkään oikea säästötoimi. Meinaan, että Tervo kirjoittaa sontaa Uutisvuodon tauolla ja Rönkä taiteilee.

maanantaina 17.10.2011

Voi että, ei voi kun ottaa osaa. Laadukas näyttelijätyö menee tuubista alas...Tervon pikkunäppärät näsärit eivät oikein draamoitu.

tiistaina 18.10.2011

Ensimmäisen jakson katsottua ajattelin että mitä ihmettä, mutta toinen jakso oli kyllä hieman parempi. Toivon että sarja aina jakso jaksolta paranee. =)

Mutta tuo Raappanan biisi on kyllä tosi hyvä! Harmi vaan, ettei sitä ole missään internetissä kuunneltavana... ='(
Olisikohan se mahdollista julkaista tänne internettiin, vaikka sarjan loputtua? :))

sunnuntaina 23.10.2011

Jos tarkoitus on esittää, miten näyttelijät harhailevat eksyksissä pahvilta maistuvissa lavasteissa, niin siinä onnistutaan erinomaisesti. Mutta ei siitä oikein telkkarisarjan aiheeksi ole. Moska kannattaisi haudata mahdollisimman pian.

maanantaina 24.10.2011

Kolme jaksoa nähtyäni on pakko sanoa, että homma ei toimi. Käsikirjoitus ei toimi, ohjaus ei toimi, näyttelijöiden tyylit eivät löydä toisiaan. Kohtaukset ovat pitkiä ja venytettyjä, sarjan kohtauksia ei ilmeisesti ole pahemmin harjoiteltu, satiiri menee ohi, osa näyttelijöistä on mielestään draamassa, osa farssissa, osa satiirissa.
Kyllähän tämä (yli)hehkutettu Moska on kaukana sellaisista Ylen kausisarjojen helmistä kuten Vuoroin vieraissa, Seitsemän, Raid, Uudisraivaaja ja Tahdon asia.

maanantaina 24.10.2011

Täydellisen amatöörimäinen tekele, joka aliarvioi katsojan fiksuuden. Käsikirjoitus surkea, ohjaus ja leikkaus vielä surkeampaa. Näyttelijöiden suoritukset enimmältään ------. Tämä sarja on pelkkää tingeltangelia (lainaus suoraan tästä sarjasta). Nyt taidetaan panna yleisöä halvalla. Tai sitten nykyihmiset jo ansaitsevat tämmöisen typeryyden. So Long, and Thanks For All the Fish!

torstaina 27.10.2011

Masokistisesti katsoin kolmannenkin jakson - josko Moska lähtisi lentoon. Mutta ei. Edelleenkin toimittaja ja valokuvaaja istuvat ulkona samoissa asemissa, prikuulleen samana päivänä tupakalla ja kahvilla. Kevätaurinko paistaa, mutta ei tällä moskatuotannolle.

En tiedä ruoskinko itseäni loppujaksoilla.

torstaina 27.10.2011

Kiitos kaikille Moskan haukkumisesta. Olin ajatellut, etten katsoisi koko yritelmää, mutta mietin ettei se mitenkään helvetin huono voi olla kun niin monet vaivautuvat sitä haukkumaan. Ja yllis yllis sepä onkin ihan katsottava ehkä liian vaikea ja monitahoinen juoni niille joiden maailmankuva yltää lööppien ja 7kapäivän kompleksisuuteen. Totta Tervon ei pidä koettaa olla liian fiksu tai empaattinen, mutta ihan hyvin siltä toi kolmen soinnun lööppiversio luontuu tyyliin minä vihaan sinua, tai pääministeti on sairas. Eikä Peteliuskaan ole ohjaajana Suomen paras kuten näyttelijänä. Mutta tarpeeksi haastavan katsottavan ne sai minulle aikaan.

sunnuntaina 30.10.2011

hyvää viihdettä, ja tv teatteri takaisin telkkuun

maanantaina 31.10.2011

Tämä on hyvä ohjelma. Vedätin tossa Tervo asiassa se on saanut hyvän kudelman aikaan.
Ja samaa mieltä siitä että pitäisi saada tv teatteri takaisin. Ei se voi olla niin kallista jos pienetkin kioskit kuten Ryhmis ja Q ja Kom jne pystyvät tekemään hyvää teatteria. Se olisi palvelus kansalle.
On muuten hyviä näyttelijäsuorituksia Moskassa siis.

Kiitos

tiistaina 01.11.2011

Moi!

Tällaisille ohjelmille pitää antaa mahdollisuus! Ei saa luovuttaa katsomista, jos ei heti eka jakso natsaa!!
Kun pääsee samalle aaltopituudelle, sarja on todella riemastuttava. Kannattaa jopa ajastaa, jos ei ehdi katsomaan. Vähän vaikeasti lähti meikäkäisenkin seuraaminen liikkeelle, mutta onneksi tiedän omaavani hieman hitaan sytytyksen. Taas kärsivällisyys palkittiin.

Moska on tosi hauska ja kiinnostava kärjistettyine henkilöhahmoineen. Hyvä Jari, P-P ja KAIKKI näyttelijät ;)

perjantaina 04.11.2011

Olen katsonut Moskaa ja olen muuttanut mieleni alkuvaiheen inhotuksesta: Moska on jo niin huono, että se toimii jonkinlaisena camp-juttuna.

Suomessakin pitäisi USAn tapaan järjestää huonoimpien elokuvien kilpailu. Tv-sarjassa Moska olisi aivan lyömätön.

sunnuntaina 06.11.2011

Tykätkää ihmeessä Moskasta!
http://www.facebook.com/pages/Moska/

sunnuntaina 06.11.2011

En ymmärrä, mikä näitä edellisiä kommentoijia vaivaa, Ilmeisesti YLEn katsojakunta on yhtä kuivakkaa, kuin sen ohjelmistokin.
Moska on aivan mahtavaa sunnuntai-illan viihdettä! Saa laittaa aivot narikkaan ja kikatella television tahdissa. Peukut pystyyn Moskalle.
P.S. Ei teidän vihaajien tarvitse kaukaa kärsiä, Moskaahan tulee yhteensä vain 8 jaksoa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä