Prisma Studio: Ruoka on huijaus

Julkaistu tiistaina 27.03.2012 2 162

Prisma Studio todistaa, että kurkkukin voi antaa valoa.

TV1 tiistaina 3.4. klo 20.00 -20.30

Yle Areenassa 7 päivää

Uskomuksen mukaan suklaa sisältää yllättäviä ja karmivia ainesosia. Prisma Studio selvitti, mitä herkusta todella löytyy.

Kemikaalihuijaus voi tapahtua myös lautasella. Erottaako huippukokki Markus Aremo toimittajan valmistaman keinotekoisen maun aidosta?

Katso ja hämmästy! Näin valaisee suolakurkku!

Ohjelman juontaa Marjo Harju.

 

Muualla netissä:

Prisma Studio

 

Suosittele162 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 05.04.2012

Olen ollut jo kauan tietoinen, että kaikenlaiset "herkulliset" mansikan ym. maut ovat oikea myrkkyannos, kun sen nautinnolla syö... Niinpä olen ostanut pitkään pelkkiä luonnonjogurtteja ja muita natural-tuotteita.
Ihmettelen suuresti, että nytkö asiasta vasta julkisesti on herätty puhumaan.? Eikä lista lopu tähän, tulisi
pitkä lista, jos ruoan kaikista aineosista tulisi julkinen. Ongelma taitaa vaan olla sen jälkeen, ettei voi
syödä oikeastaan mitään....

lauantaina 07.04.2012

Myrkystä en sanoisi niinkään mitään. Me länsimaissa syömme tällaista ruokaa ja elämme kuitenkin keskimäärin n. 80-vuotiaiksi. Lapsikuolleisuus on äärimmäisen pientä ja saamme viettää enimmäkseen tervettä elämää koko elämämme. Tästä ei ole montaa vuosikymmentä, kun ruokavaliomme oli kovin paljon yksinkertaisempaa, vihanneksia ja kasviksia ei ollut tarjolla kuin niiden sesonkiaikaan kesällä ja alkusyksystä. Vielä 1920-luvulla lapsikuolleisuus oli helposti 30% alle parivuotiaissa lapsissa. Sitä varhaisemmilla vuosikymmenillä ja -sadoilta ruoka-ainekset olivat vieläkin kehnommat. Odotettu elinaika saattoi olla jotain 30-40 vuoden välillä. Vielä 1930-luvulla osa väestöstä saattoi elää talven yli suolatun särjen ja kehnon leivän voimalla. Nykyiset nuoret aikuiset eivät tunnu tajuavan sitä, ettei tuolloin ollut vaihtoehtoja ruokailuun. Ei ollut hienoja marketteja, ei notkuvia ruokakaappeja ei välttämättä yhtään rahaa ostaa parempaa vaikka kauppa jotain olisi pystynyt tarjoamaan. Nykyisin meillä on monipuoliset logistiset järjestelmät, joiden avulla kaupassa on aina tarjolla kotuullisen tuoreita vihanneksia, hedelmiä, kasviksia, lihatuotteita, kalatuotteita ja maitotuotteita. Ruokahan alkaa pilaantumisen käytännössä heti poimimisen tai valmistamisen jälkeen, joten säilöntäaineeton ruoka ei todellakaan säily pitkää matkaa tai varastointia. Siksi säilöntään tarkoitetut ainesosat ovat mielestäni kyllä ehdottomasti hyviä ja suositeltavia. En minä ainakaan halua syödä piilopilaantunutta 'luomu'-ruokaa. Kivikauden ihminen eli ehkä 30-vuotiaaksi ja olen tutkijoiden kanssa yhtä mieltä siitä, että ruoan säilyvyyden parantamiseen tarkoitettujen aineiden kanssa ruokavaliomme on monipuolisempi ympäri vuoden ja se edesauttaa terveellisemmän elämän vieton pitempään. Hyvinvointivaltiossa meillä on helppo riuata kaikista pienistäkin asioista. Tuskin elintarviketeollisuutemme ehdoin tahdoin meitä haluaa myrkyttää. Kun osaa suhteuttaa nykyisen elintason ja oikeasti niiden kehnojen aikojen elämän, niin ei tarvitsisi pähkäillä onko jossain suklaassa muka kauheasti turhia ainesosia. Ollaan tyytyväisiä siihen, että meillä on lukematon määrä erilaisia suklaita lähikaupan hyllyssä mistä valita. Ympäri vuoden.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä