talouskriisi

EU:n vuosi 2014 ja vuoden 2015 haasteet.

Vuoden 2014 suuria teemoja EU:ssa olivat mm. Ukrainan kriisi, EU:n ja Venäjän suhteet, talouskriisin ratkaisuyritykset, EU:n ja USA:n vapaakauppa- ja investointisuojasopimusneuvottelut, ja uuden parlamentin poliittiset päämäärät. Samat asiat tulevat todennäköisesti jatkumaan EU:ssa suurina keskusteluteemoina myös vuonna 2015.

Sisäinen devalvaatio vai irti eurosta?

Suomella on edessään joko sisäinen tai ulkoinen 20-30 % devalvaatio. Sisäisessä devalvaation vaihtoehdossa eläkkeitä ja palkkoja pitää leikata ja julkishallintoa saneerata kovalla kädellä. Toinen mahdollisuus on, että Suomi eroaa eurosta ja siirtyy omaan vapaasti kelluvaan todennäköisesti aluksi itsekseen devalvoituvaan valuuttaan saadakseen ulkomaan kaupan vetämään. Käytännössä omaan valuuttaan siirtyminen ei ole ongelma, vaan yllättävän helppo ja halpa teko. Näin sanoo entinen Ålandsbankenin varainhoidon johtaja ja nykyinen Helmet Capitalin osakas Stefan Törnqvist mukaan
Ma 14.06.2010 @ 15:05Risto Makkonen, A-studio

Onko Kreikka myytävänä?

Suomen osuus Kreikalle myönnetyistä avustuslainoista noussee tänä vuonna 550 miljoonaan euroon. Lopulliseksi määräksi on laskettu 1,5 miljardia euroa. Suomi kuten muutkin euro-maat myöntävät lainansa ilman reaalivakuuksia, sillä perinteisesti valtion ei uskota menevän konkurssiin. Entä jo Kreikka ei selviä yli 300 miljardin lainoista? Pitäisikö ainakin seuraaville lainoille saada vakuudet?
Subscribe to RSS - talouskriisi