yle.fi


Tuotannon takaa

 • Tietämättömyyden ylistys

  18. lokakuuta 2010 2 3

  Nyt, kun Iron Sky:n esituotanto alkaa olla paketissa, ja kuvauksiin on alle kuukausi jäljellä, pieni katsaus esituotannon ongelmiin ja haasteisiin lienee paikallaan.

  Lue lisää

 • Piratismi pelastaa elokuvan

  24. toukokuuta 2010 18 2

  Hiljattain julkaistun Captain Nation -hankkeen innoittamana päätin kirjata ylös oman näkemykseni piratismiin. Syynä tähän on ensisijasesti se, että tämä läpeensä (joskin tarkoituksella) nolo hahmo on saanut kansainvälistä huomiota, vaikka sen alkuperäinen tarkoitus lienee ollut ”herättää keskustelua molemmin puolin pöytää”.

  Lue lisää

 • Nyt tartteis vähän jeesiä...

  31. maaliskuuta 2010 22 1

  Ajatellaanpa lempiartistiasi. Takana todennäköisesti vuosikymmenen – ellei peräti vuosikymmenien – ura, liuta levytyksiä ja status genreä uudistaneena ja mahdollisesti koko 1900- tai 2000 –luvun musiikkia mullistaneena tekijänä. Mutta onko artisti startannut uralleen musiikkikoulutuksen kautta? Onko häneltä ensimmäistä bändiään kasatessaan kysytty, mistä konservatoriosta tai musiikkiopistosta hän on valmistunut?

  Lue lisää

 • Tekemisen meininkiä

  8. helmikuuta 2010 1 2

  Elokuvantekijänä sitä toivoo usein, että olisi enemmän rahaa tehdä asioita paremmin. Monta kertaa totta onkin, että käyttämällä enemmän aikaa näyttelijöiden kanssa useampaan ottoon kuvauspaikalla saadaan parempia suorituksia filmille. Tai rakentamalla yhden ylimääräisen seinän lavasteisiin saadaan lisää kuvakulmia kohtaukseen, joka lisää ilmaisumahdollisuutta niin kuvaajan, ohjaajan kuin näyttelijöidenkin osalta.

  Lue lisää

 • Draaman pelko

  9. joulukuuta 2009 7 0

  Leffatiedotus on vaikeaa puuhaa. Vielä joitakin vuosia takaperin olimme lehdistötiedotteiden ja PR-väen armoilla, mutta nykyään Facebookin ja Twitterin aikana jokaisesta kännykän omistavasta on tullut journalisti. Tarinat elokuvan tuotannosta syntyvät ja leviävät pitkin nettiä jo kuvaustauoilta lähtien, ja jälleen on pohdinnan paikka - voiko pari varomatonta tuotantoavustajan twittausta lytätä vuosien työn? Pitäisikö sosiaalinen media kieltää kokonaan kuvauksissa? Entä miten suhtautuu sananvapaus asiaan?

  Lue lisää

 • Rikoksista pahin

  9. marraskuuta 2009 12 0

  Nolla euroa, ja tavoitettavissa olisi jokunen satatuhatta potentiaalista katsojaa. Mutta sen sijaan pistetään neljäkymmentä tonnia kiini pariin tarraan ratikoissa, ja itketään Laitilat kourassa kokkareilla kun piratismin takia kukaan ei käy katsomassa elokuvia.

  Lue lisää

 • Tyhmät kuluttajat

  10. syyskuuta 2009 7 1

  Uskokaa tai älkää, tähän asenteeseen sitä törmää nykyään - ja entistä useammin, kun 80-luvuilla mediauransa aloittaneet alkavat pikkuhiljaa tajuta pudonneensa onnettomasti kelkasta ja kyhjöttävänsä perseellään kuralätäkössä. Enää ei ole MTV:tä, poikabändejä ja action-sankareita joita kuluttajat ahmivat nahkaisissa TV-tuoleissaan - nyt ne pirut haluavat tehdä niitä itse.

  Lue lisää

test

 • Tuotannon takaa

  Timo Vuorensola on netissä päivät pitkät roikkuva leffantekijä, joka tekee työkseen kuunatseista kertovaa Iron Sky -elokuvaa, ja ärjyy vapaa-ajallaan noisebändi Älymystön vokalistina.

Uusimmat kommentit

Pertti

Jos aiot ansaita elantosi luovuudellasi, on parempi kasvattaa paksu nahka kuin ostaa kallis puku.