yle.fi


Draama Queen

 • Kuningattaren paljastukset

  4. tammikuuta 2012 4 3

  Rakas ystävä, kun luet tämän, on kone jo noussut ilmaan. Olen jo kaukana.

  Lue lisää

 • Meren molemmin puolin

  27. marraskuuta 2011 3 3

  Olen juuri täyttänyt viisi vuotta, kun perheemme muuttaa Ruotsiin. Viking Scandia on sen ison laivan nimi, jolla ylitämme Itämeren. Äiti ei uskalla nukkua hytissä. ”Jos tämä uppoaa”, hän sanoo.

  Lue lisää

 • Jäähyväiset Berliinille

  27. lokakuuta 2011 0 3

  Päässäni pyörii lähes 40 vuotta vanha elokuva. Elokuvan loppukuvassa Sallyn kynsilakka on vihreää. Punainen olisi aivan liian sovinnaista, musta liian synkkää. Eurooppa elää maailmansotien välistä poikkeustilaa, dekadenssin aikakautta. Saksassa valtaan pääsisi kohta eräs Hitler. Mutta ennen sitä on vielä vähän aikaa juhlia.

  Lue lisää

 • Missileikki on ohi

  20. syyskuuta 2011 0 3

  Lapsena leikin missileikkejä. Joka viikko kotiimme tuli missi. Hän kuului perheeseen ihanalla salaperäisellä tavalla, kuin miniä, isoveljen tyttöystävä jota hiukan vierastin ja samalla hurjasti ihailin. Missi tuli postiluukusta viikkolehden mukana. Kerran vuodessa missi vaihtui.

  Lue lisää

 • Yöjuoksu ja yleisö

  1. elokuuta 2011 4 10

  Draama Queen piti kesäisen lupauksensa ja nautti elämästä enemmän kuin fiktiosta: seuraavassa tarina, joka on tosi.

  Lue lisää

 • Kesäuusinta? Ei kiitos

  1. heinäkuuta 2011 0 0

  Kesällä televisiosta tulee paljon upeita ohjelmia, mutta harmillisen vähän kotimaista draamaa ensilähetyksenä.

  Lue lisää

 • Kuin salama

  20. kesäkuuta 2011 0 4

  iskee rakkaus. Juuri silloin kun sitä ei enää odota. Kun on luopunut toivosta ja pakannut matkalle mukaansa vain järkevän varustuksen. Olen maapallon toisella puolella. Ja kuin tyhjästä, hän tulee ja istuu odottamassa hotellin aulassa pukeutuneena valkoiseen paitaan. Suutani kuivaa ja sydän hakkaa kun kävelen häntä kohden. Olen juuri pukeutunut siihen ainoaan hameeseen, jonka olen pakannut mukaani, jalassani ovat ne ainoat kengät, joita ei juuri ja juuri voi nimittää sanalla: järkevät. Hän ojentaa kätensä ottaakseen minut vastaan ja viedäkseen minut yöhön.

  Lue lisää

 • Voikko olla?

  7. kesäkuuta 2011 0 1

  Yle nuorentaa ohjelmistoaan. Me aikuiset ja keski-ikäiset draamantekijät suoristamme jäykistyneet selkämme, laitamme lukulasit nenillemme ja käymme kiinni tehtävään mm. osallistumalla seminaariin, jossa meidät laitetaan muistelemaan omaa nuoruuttamme, tarkalleen ottaen ikävuosia 13 ja 22.

  Lue lisää

 • Sankarini John Travolta

  24. toukokuuta 2011 2 2

  Elokuvan sankari pelastaa sinut ja maailman. Sankari tekee sinusta viisaan, kauniin ja kadehditun, luo sinuun uskoa ja voimaa ja pysyy rinnallasi aina ja ikuisesti.

  Lue lisää

 • Miten elokuvissa käy

  11. toukokuuta 2011 0 2

  Ravintolassa kaljun miehen katse pysäyttää minut. Se on suora, tiukka ja anteeksipyytelemätön osuessaan minuun juuri kun käännyn kassalta. Etsin katseellani vapaata pöytää jostakin mahdollisimman kaukaa. Turhaan, on lounasaika ja ravintola tupaten täynnä. Vain miehen pöydässä on tilaa. Tietenkin.

  Lue lisää

test

 • Draama Queen

  Draama Queen arvioi draamaa kaikilla kanavilla ja kielillä, fiktion ja faktan parissa. Hän itse elää draaman ehdoilla tunteiden, kokemusten ja seksuaalisuuden kautta.

  DQ tuntee uhmaikäiset, murrosikäiset, itsensä löytäneet ja itsensä hukanneet aikuiset ja vanhukset, rakastaen heitä heidän vajavaisuuksista huolimatta - tai ehkä juuri siksi.

  DQ etsii elämän huippukohtia mutta hyväksyy myös olemassaolon pimeän puolen, sillä ilman varjoa ei ole valoa.

  Maailma on avoin, mahdollisuuksia ja tilaisuuksia täynnä. Niin on myös DQ.

Uusimmat kommentit

Pertti

Totta? Elämä on taiteen kehnoa jäljitelmää.