yle.fi


3Simoa

 • Leikkaus suoritettu

  23. joulukuuta 2011 3

  Tästä eteenpäin kaikki on helppoa. Siis minulle. Minä istuskelen ohjaajan ominaisuudessa sohvalla, juon kahvia ja annan lahjakkaampien ihmisten tehdä töitä. Välillä saatan sanoa jotain näppärää tai kommentoida kahvin laatua. Jos torkuiltani kerkeän.

  Lue lisää

 • Mies puomin päässä

  19. joulukuuta 2011 2 33

  Omalta osaltani tämä 3Simoa -keikka alkoi ohjaaja Teemu Nikin puhelinsoitolla pari kuukautta ennen kuvausten alkua. Olin jo aiemmin nähnyt Teemun ohjaaman Kaverit -lyhytelokuvan, jonka sisältämästä hieman vinksahtaneesta huumorista pidin paljon. Tältä pohjalta ei todellakaan tarvinnut miettiä pitkään omaa mukaanlähtöäni.

  Lue lisää

 • Ainakin kuva per kuvauspäivä

  9. joulukuuta 2011 0 3

  Pari päivää ennen ensimmäistä kuvaa oli koko ryhmä koolla. Kävimme läpi tärkeät asiat, kuten sen, että on pieni budjetti. Ja sen, että budjetti on pieni. Ja sitten vielä sen, että ei kannata tuhlata aikaa koska budjetti on pieni.

  Lue lisää

 • Äänessä internet-enkeli

  2. joulukuuta 2011 6

  Kun kuulin tarinan 3Simoa elokuvasta, olin välittömästi myyty. Aloin henkisesti valmistautua pääosarooliini ja tietenkin kaikkeen rahaan ja julkisuuteen mitä projektista hyötyisin! Tärkeimmät asiat maailmassani ovat raha ja huutava nuoriso.

  Lue lisää

 • Kohta pystyyn nouseva tähti

  25. marraskuuta 2011 0 7

  Lue lisää

 • Päiväni Andersina - En dag som Anders

  18. marraskuuta 2011 0 4

  Ohjaaja Teemu Nikki otti minuun yhteyttä kesän 2011 alussa ja sanoi tekevänsä ensimmäistä pitkäänsä. Hän oli kaavaillut minut rooliin mustasukkaisena, ruotsinkielisenä pääosan esittäjän teollisuusvartijaserkkuna. Mikäpä siinä, sellaista roolia ei ollut aikaisemmin tullut vastaan ja Teemun aikaisemmat duunit tuntien roolin kuvaus todennäköisesti piti paikkansa.

  Lue lisää

 • Toinen mies oikealta

  11. marraskuuta 2011 2 3

  Kirjoittaja on Paavo Pyykkönen. Hän on reipas nelikymppinen näyttelijä, josta tuli valtionhallinnon konttorirotta. Totta, nimettömyyksistä ei aina tule yhdessä yössä elokuvatähtä, vaan näyttelijöistäkin voi tulla mitäänsanomattomuuksia KELAn päätöksien jälkiseuraamuksina. Vaikka Pate pitääkin päivätöinään huolta Euroopan nuorisosta papereita pyöritellen, hänellä on kuitenkin näyttelijän verenkierto ja kaipuu luovempaan hommaan. Tasapainoilu EU-bisneksen ja satunnaisten pikkuroolien välillä provosoi kuvauksissa huomionhakuisuutta eikä Paavo ujostele pudottaa housuja nilkkoihin, kun niin pyydetään. Tässä kirjoituksessa Pate muistelee menneen kesän kaatuneita maitoja.

  Lue lisää

 • Simojen keisarinleikkaus

  4. marraskuuta 2011 0 4

  3Simon leikkaamisen ensimmäinen työpanoksen antoi leikkausassistentti. Meillä sen homman hoiti kuvaussihteerimme Tuuli. Hän synkkasi materiaalin, eli yhdisti ääniraidat kuvan kanssa yhteen. Sain matskut oikeassa kohtausjärjestyksessä kauniisti listattuna. Aloitin leikkaamaan kronologisesti, koska leffa oli myös kuvattu suhteellisen kronologisesti. Heti alussa oli siis edessä ensimmäinen kuvauspäivä.

  Lue lisää

 • Sudittelua ja istuskelua – järjestäjän kesätyö

  28. lokakuuta 2011 3

  Kuvauspaikkajärjestäjän työ jakaantuu kahteen osa-alueeseen. Esituotantovaiheessa hän etsii sopivia kuvauspaikkoja, ja tätä urakkaa kuvastaa englanninkielinen ammattinimike "location scout" eli kuvauspaikkaetsijä. Suomeksi tämä on väännetty muotoon "skouttaaminen", ja järjestäjääkin kutsutaan skoutiksi. Kuvausten aikana hän on "location manager" eli kuvauspaikkapäällikkö. Suomeksi järkkä vaan. Tähän kertomukseen, ja elokuvaan, mahtui vain yksi järjestäjä. Meidän onneksemme käsivarsillemme tipahti järjestäjien kultaisin kimpale, Ville Toivanen.

  Lue lisää

 • Olli ennen ja Olli jälkeen

  21. lokakuuta 2011 0 3

  Bujaaaaaa!!!!!!! Väkisinkin vetää herkäksi, kun katselee kalenteria tästä hetkestä eteenpäin. Aika vahvasti on koko kevät ja kesän alku mennyt tätä leffaa ja sen kuvauksia odotellessa. Nyt kun kuvauksia on jäljellä kolme päivää ja koko tiimistä on tullut enemmän kuin läheisiä, on myös mun aika purkaa sydäntä.

  Lue lisää

test

 • 3Simoa

  “Komedian raskausaika, synnytys, ja kasvaminen leikki-ikään”

  Miten se elokuva oikein syntyy?
  3Simoa on ensi keväänä ensi-iltansa saava komedia, joka kertoo kahdesta Sörnäisissä asuntomurtoja tekevästä varkaasta Lassesta ja Simosta, sekä siitä kuinka Lassesta tulee Simo ja Simosta Antero. Kaiken keskellä Eeva pysyy omana itsenään ja kolmas Simo vaan on vauva.

  Tätä blogia ei kirjoita yksi henkilö, vaan elokuvan koko työryhmä. Lisää tietoa elokuvastamme löydät osoitteista 3simoa.fi tai facebook.com/3simoa

Uusimmat kommentit

Pertti

Vaikka kaikki taputtaisivat sinulle, olet onnistunut vasta kun voit taputtaa itsellesi.