yle.fi


Sinun unelmiesi Kohtaus?

Sinun unelmiesi Kohtaus?

8. huhtikuuta 2010 Kirjoittaja: Marja Honkakorpi Kommentit: 5

Millainen olisi sinun unelmiesi sivusto nimeltä Kohtaus?

Kohtaus-palvelulla on ikää hieman päälle puoli vuotta ja kokemuksia sivuston käytöstä on karttunut mukavasti. Meillä Kohtauksen kehittäjillä katse on jo tiukasti tulevaisuudessa ja pohdimme, millainen Kohtaus voisi olla vuonna 2011, 2012, 2013... YLEn Uusissa palveluissa on ollut tapana kysyä, miten yle.fi:tä pitäisi sinun, käyttäjän mielestä kehittää. Olemme kysyneet muun muassa, mitä haluaisit katsella YLE Areenasta, millainen etusivu olisi juuri sinulle mieleen tai miten mahdollistajastrategia voisi hyödyttää meitä molempia. Nyt kysyn: mitä asioita sinä haluaisit Kohtauksessa tehdä, nähdä, kokea, jakaa tai oppia?

Kohtauksen sivuilla vietetään paljon aikaa ja kävijäuskollisuus on korkea: aktiivisimmat teistä ovat käyneet palvelussa toista sataa kertaa. Millainen sisältö koukuttaa? Onko Kohtauksessa riittävästi tuoretta ja vaihtuvaa luettavaa, löytyykö juuri sinua kiinnostavaa tekemistä?
Yhteisiä huippuhetkiäkin meillä on: käsikirjoituskurssi, kuunnelmakilpailu sekä etenkin tulevan päivittäissarjan käsikirjoittajahaku. Käsikirjoittaminen on Kohtauksen sydän ja tulokulma maailmaan. Käsikirjoittaminen liittyy moneen. Mille käsikirjoittamisen alueille sinä toivoisit näkökulmaa laajennettavan? Sketsien? Musiikin? Vai kenties verkkopalveluiden?

Kohtaus löydetään parhaiten Googlen kautta. Suora osoite on niin ikään ahkerassa käytössä. Mistä muualta te haluaisitte Kohtauksen löytää? Onko Kohtauksessa liikkuminen riittävän helppoa?

Myös  maantieteellisesti on hauska seurata, mistä te Kohtauksen ystävät palvelua käytätte. Ulkomailla asuvia suomalaisiahan on noin miljoona ja me olemme olemassa myös teitä varten! Kohtaus on valloittanut kaikki mantereet ja sivustolla on käyty 75 maasta. Kärkiviisikossa ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Englanti, Saksa ja USA.  Löytyypä listoilta esimerkiksi Uganda, Irak, Bahrain ja Kolumbiakin. Valloittamattomia maita on vielä, joten vinkatkaahan vaikkapa Liettuassa tai Boliviassa asustaville ystävillenne tästä sivustosta, jonka kautta voi kiinnittyä syvälle suomalaiseen kulttuuriin.

Me olemme YLEssä todella iloisia Kohtauksen saamasta vastaanotosta ja sivustolla käytävästä aktiivisesta keskustelusta. Kehitetään sivustoa yhdessä eteenpäin!
 

Kuka?

Marja Honkakorpi

YLE Uudet Palvelut, kehityspäällikkö

Marja Honkakorpi toimii Kehityspäällikkönä YLEn Uusissa palveluissa ja vastaa muun muassa draaman ja viihteen kehityksestä yle.fi:ssä.

Lisää näihin:
0
tykkää tästä

Kommentit

Miller 13.04.2010, 16:59

sketsipaja olis kiva

Katriina 14.04.2010, 13:59

Kannatan, seuraavaksi sketsien kehittelyjakso Kohtaukseen!

Millakka 14.04.2010, 17:15

Kaikki "Teosten takaa" kirjoitukset ovat kiinnostavia, sellaista lisää. Ja erilaisten (=eri väyliä käsikirjoittajiksi päätyneet, eri ikäiset ja erilaisia genrejä kirjoittavat) käsikirjoittajien esittelyjä olisi kiva lukea, miten he ovat päätyneet alalle ja mitä neuvoja antaisivat aloittelijoille.

Opastusta verkkopalveluiden kirjoittamiseen myös olisi kiinnostavaa lukea.

Käsikirjoituskilpailut olisivat innostavia ja toisivat jännitystä palstalle ja kirjoittajien elämään.

Etusivulla olisi hyvä olla suoraan yleinen "Keskustelu" osio.

Hyvä että tälläinen sivusto on :-)

Millakka 14.04.2010, 21:02

Lisään vielä, kun huomasin ettei "Teosten takaa" sisällä näitä, eli "Tornin juurelta" "Courier New" ja "Tuottajan lokikirja" ovat myös kiinnostavaa luettavaa, tämän tyyppisiä myös lisää kiitos!

Marja / YLE Uudet palvelut 26.04.2010, 13:50

Kiitos toiveista ja palautteesta!

Miller & Katriina: sketsipajaa olemmekin suunnitelleet palveluun, joten toiveenne toivottavasti toteutuu! Edesmenneelle Extra-kanavallehan toteutimme aikoinaan sketsiklinikan, josta on hyvä ottaa oppia ja tuoda tähän päivään.

Millakka: kiitos erittäin hyvistä sisältöideoista, poimimme nämä talteen ja jatkokäsittelyyn :)

test

  • Tornin juurelta

    Tornin juurelta -kolumni on YLEn fiktion tekijöiden ja vaikuttajien vaihtuva puheenvuoro.

Uusimmat kommentit

Pertti

Jos olet risteyskohdassa, ala unelmoida!