yle.fi


 

 

 
 

 

 
 

Esittely

Mediabussi 2010

Mikä on mediabussi?

Mediabussi käynnisti moottorinsa vuonna 2006. Se on kiertänyt ympäri Suomea antamassa nuorille mahdollisuuden kokeilla omia mediataitojaan ja harjoitella omaa ilmaisuaan nykyaikaisten mediavälineiden avulla. Mediabussissa on laitteisto ja ohjaajat, jotka auttavat välineiden käytössä. Ideana kuitenkin on se, että jokainen oppii itse tekemään oman lyhytelokuvansa suunnittelusta kuvaamiseen ja editoimiseen.
Mediabussi tarjoaa mediatalon vierailun kouluihin, kirjastoihin, nuorisotaloihin ja erilaisiin oppimisympäristöihin. Vierailu kestää 1 - 2 päivää. Opetus on maksutonta.
Seuratkaa netistä bussin kulkua ja tulkaa ennakkoluulottomasti mukaan tekemään oma lyhytelokuvanne.
Työpajoissa tehdyt videot julkaistaan netissä ja mahdollisesti myös televisiossa.

Mitä?

Vuoden 2012 Mediabussikiertueen pääpaino on nuorten omissa tarinoissa. Peruskoulujen lisäksi lyhytelokuvia pääsevät tekemään kaikki mediasta kiinnostuneet, oman asiansa julki haluavat ihmiset.
Oman aiheen voi toteuttaa monessa eri muodossa. Se voi olla animaatio, näytelty tarina tai esimerkiksi taiteen tai musiikin keinoin valmistettu video. Muotokieli voi olla perinteistä tai poikkitaiteellista ja rajoja rikkovaa.
Missä?
Mediabussi kiertää ympäri Suomea. Aamupäivisin Mediabussi vierailee kouluissa. Iltapäivisin toiminta kattaa kaikki ikäryhmät. Silloin jokaisella on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja kertoa oma tarinansa, huomionsa, uutinen tai kannanotto.

Miksi?

Mediabussi on YLEn mediakasvatusta. Tarkoituksena on ohjata ja opastaa nuoria ja asiasta kiinnostuneita tekemään lyhyt mediailmaus. Tekemällä itse oppii ymmärtämään paremmin median maailmaa ja sen toimintamekanismeja. Mediabussin tavoitteena on myös saada kansalaisten oma ääni kuuluviin.

Kuka?

Bussia kuljettavat ja opetusta antavat median ammattilaiset:

Sari Möttönen
sari.möttönen(at)yle.fi
puh. 040 163 8434

Tuottajana:
Jaana Sormunen
jaana.sormunen@yle.fi
puh. 040 749 1519

 
 

Mediabussi Facebookissa