Kymmenen tarinaa kaihosta, kilometreistä ja iskelmästä.

Iskelmä-Suomi ennakkokatselussa Areenassa vuorokautta ennen TV-esitystä. Tällä sivulla julkaistaan jaksokohtainen haastattelusarja: Lisäksi helmiä ja harvinaisuuksia Ylen Elävästä arkistosta. Iskelmä-Suomi Yle Teemalla maanantaisin klo. 21.00. ja Radio Suomessa sunnuntaisin klo. 13.06.

Lue kaikki jaksokuvaukset Yle Teeman sivuilta.

Iskelmä-Suomi

 • Iskelmä-Suomi | 15.04.2013

  Iskelmä-Suomi radiossa

  Radio Suomen Iskelmä-Suomi-kokonaisuus on 40-osainen henkilökuvasarja suomalaisen iskelmän tähdistä ja taustavaikuttajista läpi sukupolvien: tositarinoita kulissien taakaa siitä, kuinka suomalainen iskelmäkulttuuri on rakennettu ja mistä se on saanut voimansa. Sarjan toimittaa Pekka Laine. Sunnuntaisin klo. 13.06.

 • Unto Mononen oli itseoppinut säveltäjä ja sanoittaja. (kuva: Yle)
  Iskelmä-Suomi | 14.04.2013

  "Suomalaisessa iskelmässä pitää olla oikean elämän tuntu" - Sanoitusäänestyksen tulokset

  Rakastetuimmat iskelmätekstit ovat tuttuja klassikkoja, joiden tarinaan kuuntelija voi samaistua ja löytää oman elämänsä kipupisteitä. Iskelmä-Suomi sarjan alkaessa Yle Teemalla ja Radio Suomessa käynnistettiin äänestys kaikkien aikojen parhaasta iskelmätekstistä - tulokset ovat tässä.

 • Iskelmä-Suomi | 07.04.2013

  Perutaan häät - haastattelussa Iskelmä-Suomen isä Pekka Laine

  Iskelmä-Suomi -sarjan isä Pekka Laine kertoo suhteestaan iskelmään ja siinä sivussa ruoditaan sarjankin tekoa. TV-sarjan päättävässä osassa pohditaan, mitä iskelmä on nyt, missä iskelmän raja kulkee, onko raja-aidoilla enää mitään merkitystä ja mistä nykyiskelmä imee voimansa. 10. osan päähenkilöt ovat Tero Vaara & Mamba, Anne Mattila, Suvi Teräsniska, Kaija Koo, Tuure Kilpeläinen, Tauski ja Simo Silmu. Uusinta Yle Teema 15.8. klo 21.05 - Yle Areenassa 30 vrk.

 • Iskelmä-Suomi | 07.04.2013

  Iskelmä-Suomella on katto korkealla ja seinät leveällä

  Elävän arkiston kooste käsittelee sitä, kuinka 2010-luvun iskelmä elää murroksessa. Se on kulttuuria, joka katsoo samanaikaisesti moneen suuntaan ja sekoittaa itseensä rockia, poppia ja kaiken maailman musiikkia eri tavoin. Osa iskelmästä saa voimaa traditiosta, osa erkaantuu siitä koko ajan kauemmaksi.

 • Voi surkeus - jampalla on kitarakin on väärinpäin. (kuva: Yle / Annette Soronen)
  Iskelmä-Suomi | 31.03.2013

  "Jos iskelmää pitää nolona, saattaa itse muljahtaa nolon puolelle" - haastattelussa Martti Servo

  Martti Servo ei näe murheen päivää, vaikka itäistä perua oleva syvä surumielisyys, melankolia, on sitkein suomalaisen iskelmän eri vuosikymmeniä yhteen sitova punainen lanka. Mollissa kulkeviksi melodioiksi puettu haikeus edustaa suomalaiselle yleisölle paradoksaalisesti usein surun ja ahdistuksen vastavoimaa, murheellinen musiikki auttaa kestämään elämän murheita. Jakson päähenkilöt ovat Jamppa Tuominen, Rainer Friman, Timo Koivusalo, Toivo Kärki, Tuure Kilpeläinen.  Uusinta Yle Teema 8.8. klo. 21.05. - katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan.

 • Iskelmä-Suomi | 31.03.2013

  Murheellisten laulujen maa

  Ulkomaisen tuontitavaran vastapainoksi nousi 1970-luvun lopussa kokonainen arkirealistisen molli-iskelmän hyökyaalto, joka ui jopa totuttua syvemmällä murheen alhossa. Tässä Elävän arkiston koosteessa esiintyvät mm. Jamppa Tuominen, Reijo Kallio, Matti Viironen, Vexi Salmi, Kari Kuuva, Erkki Junkkarinen, Georg Malmstén, Sir Elwoodin hiljaiset värit, Mikko Alatalo ja Kirka.

 • Iskelmä-Suomi | 28.03.2013

  Ilta Iskelmä-Suomessa TV1 perjantaina 29.3. klo 21.50.

  Iskelmä-Suomi -ohjelmakokonaisuuteen kuuluva konserttitaltio yhdistää suomalaisen iskelmän kaksi sukupolvea musiikin ääreen. Lavalla nähdään Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Markus Allan, Yona ja Suora lähetys. TV1 perjantaina 29.3. klo 21.50.

 • Iskelmä-Suomi | 24.03.2013

  Atomigroovea Ruohosille - haastattelussa Anssi Nykänen

  Duunarin arjesta kertoo tässä haastattelussa Anssi Nykänen. Suomalaista iskelmää on aina tehty ylpeän ammattilaisen etiikalla. Raskas työ tehdään tien päällä, sillä viihdyttäjän leipä on pieninä murusina maailmalla. 8. osan päähenkilöt ovat Matti ja Teppo, Kake Randelin, Finlanders, Anne Mattila, Arja Koriseva, Tauski, Toivo Kärki, Jaakko Salo, Juha Björninen, Nappi Ikonen. Uusinta Yle Teema 1.8. klo. 21.05. - jakso nähtävillä Yle Areenassa 30 päivän ajan.

 • Iskelmä-Suomi | 24.03.2013

  Iskelmän ammattilaisten veri punnitaan tien päällä

  Iskelmässä kaikki ovat viime kädessä duunareita. Ala elää ammattilaisuudesta ja työmoraalista, vaikka muusikon toimenkuvaan on usein liittynyt myös kuluttava vapaa-aika. Elävän arkiston kooste esittelee Seitsemän seinähullua kiertueella, keikkasoittajien kokemuksia, tähden epä-glamourin aseman Suomessa ja legendaarisen Finnvox-studion.

 • Iskelmä-Suomi | 24.03.2013

  Managerilegenda myi kaikkea mikä liikkui

  Viihdeyrittäjä TaunoTappiSuojanen tuli 1960- ja 1970-luvuilla tunnetuksi värikkäistä tempauksistaan ja ronskista tyylistään. Elävä arkisto palauttaa mieleen pirkanmaalaisen ohjelmamyyjän omalaatuisimpia hankkeita.

Yhdistele sisältöä

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä