Christian Martinez: "Buenos Airesin aito tangoscene ei löydy tangoillallisilta"

Christian Martinez: "Buenos Airesin aito tangoscene ei löydy tangoillallisilta"

03.08.2012 | Toimittaja Sari Casal

Kuinka kauan olet asunut Buenos Airesissa?

Olen asunut kaupungissa koko ikäni.

Kuvaile omaa musiikkimakuasi hieman?  

Olen erityisen kiinnostunut uudesta tangosta ja fuusiotyyleistä ja olen mukana monissa tangoprojekteissa (festarit ja lehti). Mieltymykseni vaihtelevat mielialan mukaan aina trash metallista ja latin rockista kelttiläiseen ja klassiseen musiikkiin tai pohjoismaiseen folkiin. Päiväsaikaan suosin enimmäkseen tangomusiikkia. Koska koen tangon erityisen läheiseksi, promotoin konsertteja itsenäisen tangolehden nettisivustolla. Suurin osa bändeistä, joista pidän, löytyy sieltä.

www.tintaroja-tango.com.ar

Miten Buenos Aires toimii kaupunkina musadiggareille yleisesti?

Buenos Airesissa on paljon erilaisia tapahtumapaikkoja ja monia eri musiikkityylejä. Meillä on jazz-klubeja, latin rockia, funk-iltoja, lyömäsoitinesityksiä, maailmanmusiikkia ja myös ranskalaista, venäläistä, kelttiläistä sekä pohjoismaista musiikkia.

Mistä löytyvät parhaat bileet/keikat/tunnelma?

Maanantaisin perkussio-showryhmä “La Bomba de Tiempo” esiintyy Centro Cultural Konexissa. Konsertteja järjestetään myös esimerkiksi Café Vinilossa ja Notoriouksessa. Niceto Clubilla on muun muassa funk- ja latinobileitä.

http://www.ciudadculturalkonex.org/

http://www.cafevinilo.com.ar/

http://www.notorious.com.ar/

http://www.nicetoclub.com/

                                                                                                       

Miten matkailija voi saada tietoa tapahtumista ja menoista?       

Tietoa bileistä saa esimerkiksi  http://www.vuenosairez.com/ ja

http://agendacultural.buenosaires.gob.ar –sivustoilta.                                                              

Mitkä ovat omat suosikkipaikkasi, kun käyt ulkona ja miksi?

Oma suosikkipaikkani on Sanata Bar, jossa järjestetään kahdesta kolmeen tangokonserttia päivittäin. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta joka pöydällä on kirjekuori ja voit maksaa, mitä haluat. Ole avokätinen ja jätä rahaa muusikoille. Uudet ja isot tangobändit soittavat täällä etenkin perjantaisin ja lauantaisin.

http://www.sanatabar.com/

Sanata barSanata bar

Mitä Buenos Airesissa vierailevan henkilön ei kannata missata?

Fernàndez Fierro –tango-orkesteri soittaa keskiviikkoisin CAFF-klubilla. Orkesterin tyyliä voisi verrata Apocalypticaan, he soittavat raskaasti bandoneoneilla (saksalainen soitin, joka usein sekoitetaan haitariin).

Nuorten kannattaa tsekata Bomba de Tiempon perkussioshow.

Puente Celeste –ryhmää on vaikea määritellä. He soittavat argentiinalaista folkia, jazzia, maailmanmusiikkia, progressiivista musiikkia; bändin persoonallisuus syntyy kaikesta tästä ja muusikot ovat erittäin taitavia.

Mitä puolestaan kannattaa välttää?      

Jos haluat vierailla tango showssa, älä mene tangoillalliselle. Tangoillallisshow’t ovat melko kalliita (yli 100 US dollaria) eivätkä edusta aitoa tangosceneä. Voit käyttää rahan muihin konsertteihin, joissa myös tapaat paikallisia ihmisiä ja muusikoita. Juttele heidän kanssaan ja nauti live-musiikista.

Muita vinkkejä?

Etsi kulttuurikeskuksia, niistä löytyy infoa eri tyylisistä tapahtumista.    

Kommentit (0)

Tekstin lähdehenkilö

Christian Martinez

Muusikko, Buenos Aires

Argentiinalainen perkussiomuusikko, joka promotoi nuorta tangosceneä toimimalla vapaaehtoisena itsenäisellä tangofestivaalilla. Martinez on myös matkaopas ja lisäksi hän järjestää opiskelijamatkoja.

www.tintaroja-tango.com.ar

Kohteet kartalla

Uusimmat

  • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

    Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
  • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

    Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
  • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

    Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

  • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

    Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
  • Paula Vesala (kuva: Yle)

    Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

    PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
  • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

    Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä