Jonas Verwijnen: "Kaikki maailman bändit haluavat soittaa Berliinissä"

Jonas Verwijnen: "Kaikki maailman bändit haluavat soittaa Berliinissä"

30.08.2012 | Toimittaja Sari Casal

Kuva: Obi BlanceKuva: Obi BlanceKuinka kauan olet asunut Berliinissä?

Viisi vuotta.

Kuvaile omaa musiikkimakuasi?

Tämä on vaikea kysymys, koska musamakuni on niin laaja. Olen varhaisesta iästä lähtien ihaillut popkulttuuria ja rakastanut popmusiikkia. Kiinnostukseni musiikkiin tuli vanhemmiltani, jotka kuuntelivat the Beatlesia ja the Doorsia ja myöhemmin veljeltäni, joka kuunteli 80-90-lukujen poppia ja teknoa.

Kävin musapainotteisen yläasteen. En ole kuitenkaan koskaan opiskellut juurikaan musiikkiteoriaa, enemmänkin olen soitellut bändeissä ja viettänyt satoja tuhansia tunteja studiossa.

Teini-iässä ja kaksikymppisenä oli vaikeaa, koska omaa musamakua piti lokeroida ja rajata. Enää en usko rajoihin tai genreihin, on vain hyvää ja huonoa musiikkia ja sekin on kuulijasta kiinni. Yksi asia minua kiinnostaa aina, se on uusi musiikki ja sitä etsin ja kaivan päivittäin.

Miten Berliini toimii kaupunkina musadiggareille yleisesti?

Aika hyvin, koska kaikki maailman bändit haluavat soittaa täällä ja liput ovat halvempia kuin muualla. Levykaupat on hyvin varustettuja mutta niin kuin muuallakin maailmassa, ne ovat vähentyneet huomattavasti.

Mistä löytyvät parhaat bileet/keikat/tunnelma?

Parhaat bileet löytyvät Kreuzbergista ja Neukölnistä, koska niihin on muuttanut osa klubeista, jotka ovat olleet aiemmin muualla kaupungissa. Näillä kahdella alueella on kaikki kiinnostava uusi musiikki (bändit) ja uudet pikkuklubit ja mikroklubit. Lisäksi on tietysti isommat keikkapaikat, mutta ne ovat säilyneet samoina aina.

Miten matkailija voi saada tietoa tapahtumista ja meiningeistä?

Paras tapa on etsiä internetistä ja kysellä ihmisiltä. Facebook, muu sosiaalinen media ja google ovat parhaat tavat löytää, mitä haluaa. En osaa sanoa jotain tiettyä nettisivustoa tai portaalia, koska ne ovat suurimmaksi osaksi genrepainotteisia. Täällä on myös tuhat paikkaa, jotka eivät listaa tapahtumiaan mihinkään julkiseen sivuun tai mediaan, ne täytyy vain löytää.

Festsaal Kreuzberg, Berliini - Kuva: Thomas RassloffFestsaal Kreuzberg, Berliini - Kuva: Thomas RassloffMitkä ovat omat suosikkipaikkasi, kun käyt ulkona ja miksi?

Jos käy katsomassa livebändejä, paras paikka on Festsaal Kreuzberg.

Sairain ja hauskin paikka on uusi Kater Holzig -klubi.

http://www.festsaal-kreuzberg.de/

http://www.katerholzig.de/

Mitä Berliinissä vierailevan henkilön ei kannata missata?

Ei kannata unohtaa mahtavia museoita ja puistoja sekä mielettömän hienoa arkkitehtuuria, eikä myöskään kaupungin vapaata ilmapiiriä.

Mitä puolestaan kannattaa välttää?

Iltaa ei kannata aloittaa liian aikaisin, koska Berliinissä illallista syödään klo 21, keikat alkavat klo 23 ja klubille mennään vasta kolmelta aamuyöllä.

Kommentit (0)

Tekstin lähdehenkilö

Jonas Verwijnen

musiikin sekatyöläinen, Berliini

tuottaja, manageri, konsultti, miksaaja

Omistaa Kaiku Studiosin ja Kieku Music Managmentin

http://www.kaikustudios.com/

https://www.facebook.com/kaiku.studios.berlin

Kohteet kartalla

Linkit

Kivoja paikkoja käydä ulkona:

http://www.festsaal-kreuzberg.de/

http://www.katerholzig.de/

Berliinissä kuvattu tyylikäs musavideo:

http://vimeo.com/37767520

Uusimmat

  • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

    Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
  • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

    Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
  • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

    Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

  • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

    Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
  • Paula Vesala (kuva: Yle)

    Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

    PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
  • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

    Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä