Espionnage tunnelmoi rentouttavasti

Espionnage tunnelmoi rentouttavasti

28.03.2014

Kuva: Kari AholaKuva: Kari AholaTerhi Sikiö ja Jaakko Järvinen musisoivat muinoin Muusa-yhtyeessä. Kaksi albumia julkaissut bändi tuli tiensä päähän, mutta pariskunta päätti jatkaa musiikin tekemistä yhdessä.

Espionnagen esikoislevy ilmestyi maaliskuun puolivälissä ja albumin seesteiseen äänimaailmaan vaikuttaneet teokset on kirjattu Terhin ja Jaakon toimesta Viikonloppulistaksi. Antaudu tunnelmallisen soittolistan vietäväksi ja tunnet olosi jo hetkessä paremmaksi.

Terhi ja Jaakko saattelevat sinut äärimmäisen rentoutuksen porteille seuraavin sanoin: "Biisit, jotka ovat vaikuttaneet ja joiden äärellä voi rauhoittua, tai jotka muuten vaan ovat lähellä sitä tunnelmaa, jossa Espionnagen musiikki syntyy. Hienoja hetkiä pienen ihmisen elämässä."

1. Damien Rice: Older Chests

Jake: “Iso levy. Tästä varmaankin lähti siemen itämään omien biisien tekemiseen. Levyllä oleva The Blower's Daughter kolahti raivona, kun näin Closer-elokuvan, ja se olikin leffan parasta antia.”

2. Sufjan Stevens: John Wayne Gazy, jr.

Jake: ”Upea biisi, alkuaikojen esikuvia. Kuulin ensimmäisen kerran aikoinaan Kurvin FilmTownissa ja oli pakko kysyä myyjältä, että mitä tämä mahtava musiikki on. Myös hienosti pelattu tekstin ja kappaleen tyylin suhteen. Tätä on joskus coveroitukin.”

3. The Jayhawks: All The Right Reasons

Jake: "Yön herkkinä hetkinä television uutisikkunan Yöradiosta kuultu biisi. Koko levy on mahtava kokonaisuus ja Tavastian keikka oli yksi parhaista illoista."

4. Winterpills: Hankerchiefs

Jake: "Myös Espionnagen alkuaikojen inspiraatiomusiikkia, tämä levy löytyi aikoinaan Nick Trianin radio-ohjelmassa kuullun Broken Arm -biisin kautta."

5. Joni Mitchell: Little Green

Terhi: "Upea kappale, joka avautui täysin uudestaan, kun opin koskettavan tarinan biisin takaa. Blue-levy piti hankkia varsinkin sen jälkeen, kun se tuli lyhyessä ajassa vastaan sekä Kids Are All Right -leffassa että John Mayerin Born and Raised-levyn avausraidassa."

6. Paul Simon: American Tune

Terhi: "Kylmät väreet tulevat joka kerta, kun biisissä lähdetään unessa lentoon ja nähdään Vapaudenpatsas."

7. Neil Young: Harvest

Terhi: "Pieni kappale erottuu levykokonaisuudessa ja jää mieleen."

8. John Mayer: Born and Raised

"Taustalauluja laulavat Crosby ja Nash. Espionnage sanoo kyllä John Mayerille. Valikoidusti."

9. Matti Johannes Koivu: Ai ai ai kun nuori ois

"Mahtavaa miten uudelleensovitukset saavat Irwinin biiseistä, ja varsinkin sanoituksista, aivan uudenlaista herkkyyttä esiin! Koskettaa."

10. Angus & Julia Stone: Hold On

"Tavastian keikalta ostettu levy, taitavat sisarukset tekevät hienoa musiikkia."

11. Art Garfunkel: Crying In My Sleep

"Artin soolotuotanto on turhaan jäänyt Paulin jalkoihin. Ainutlaatuinen ääni."

12. Simon And Garfunkel: Scarborough Fair

"Tätäkin treenattiin Espionnagen alkumetreillä."

13. Crosby Stills And Nash: Helplessly Hoping

"Osaavat herrat laulaapi."

14. The Cardigans: Lead Me Into the Night

"Yhteinen suosikkilevy. Parasta Cardigansia."

15. The Beach Boys: God Only Knows

"Nero parhaina päivinään. Paul McCartneyn lempparibiisi, kyllä koira koiran tuntee."

16. Johnny Cash: If You Could Read My Mind

"Viimeiseltä ja parhaalta American-levyltä. Näissä ollaan jo puoliksi rajan tuolla puolen."

17. Egotrippi: Asfaltin pinta

"Tätä kuunnellessa tuntuu melkein että naama on märällä asfaltilla. Knipi osuu ytimeen."

18. Coldplay: Don't Panic

"Avausraitojen aatelia. Ekan (ja parhaan) levyn tunnelma vie mukanaan."


Red avaa Espionnagen esikoisalbumin

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä