hetki new yorkissa

 • Vanha junarata

  Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata Vanha junarata

  Yksi suosikkipaikoistani New Yorkissa on vanhan junaradan kulkureitille rakennettu virkistysalue, High Line.

  High Line kulkee Hudson joen tuntumassa välillä Gansevoort Street ja West 30th Street. Varsinkin aurinkoisina päivinä linjalla on kuhinaa kun turistit ja paikalliset tulevat High Linelle päiväkävelylle, jäätelölle tai muuten vain ihailemaan maisemia.

  Puistomainen linja on istutuksista vehreä ja pikkulinnuille rakennetut pesät ovat täynnä asukkaita. Jotkut onnekkaat ihmisetkin asuvat High Linelle rakennetuissa taloissa. Vuokrat ja asuntojen hinnat hipovat alueella taivaita, mutta jos asunnon toisesta ikkunasta avautuu näkymä joelle ja toisesta ikkunasta näkyy viehättävä pikkuputiikkien ja kahviloiden Chelsea, ei juuri paljon muuta voi enää toivoa.

  Kommentoi 2 Lue kommentit


 • Ei nälkäisille

  Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille Ei nälkäisille

  Arvatkaa mitä olen tehnyt koko syksyn? Syönyt.

  Olen maistellut kymmeniä erilaisia ruokia ja nauttinut jokaisesta suupalasta. Täällä hampurilaisetkin saa luomuna ja pikaruoka on tehty pieteetillä. Laadun ja tuoreuden kyllä maistaa.

  Kommentoi 10 Lue kommentit


 • Kesän viimeinen päivä

  Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Kesän viimeinen päivä Keltaiseksi muuttuvat puut pudottavat lehtensä ja syksy tekee tuloaan. Lämmintä on kuitenkin +26 ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Rakastan syksyä, varsinkin näitä lempeän leppoisia viimeisiä kesäpäiviä jolloin kesän ehtii hyvästellä rauhassa. Alan olla pian valmis viettämään iltani kynttilän valossa vilttiin kääriytyneenä.

  Kommentoi 4 Lue kommentit


kirjoittajasta

Kokemuksia, oivalluksia, kulttuurieroja. Itsensä ylittämistä ja ennakkoluulojen kohtaamista. Nina Varis päätti jättää hetkeksi tutut ympyrät ja toteuttaa unelmansa syksystä New Yorkissa.  

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä