hetki new yorkissa

 • Niska jumissa

  Niska jumissaNiska jumissaNiska jumissaNiska jumissaNiska jumissaNiska jumissaNiska jumissaPieni ihminen tuntuu kutistuvan suurkaupungissa entisestään.

  Kommentoi 2 Lue kommentit


 • Mitä olen oppinut

  Olemme olleet New Yorkissa kolme viikkoa. Tässä ajassa olen oppinut

  Kaasuliesi - käyttämään suvereenisti kaasuliettä. Sytyttimeen tuli ja kaasu päälle, niin helppoa se on! Meillä on Suomessa paljon turvallisempi kipinällä syttyvä kaasuliesi, mutta sitä en oikein uskalla käyttää. Pelkään kaasuvuotoja ja mitä ikinä. Täällä muita vaihtoehtoja ei ole ja jo viikossa totesin kaasulieden erinomaisuuden.

  - että aamiaisleivät maistuvat parhaalle kolmionmuotoisina. Aina.

  - että ruokakaupasta saa ostosten loppusummasta alennusta jos pakkaa ostokset omaan kangaskassiin tai käyttää uudelleen kaupan paperikassia.

  Aamiaisleivat

  - miten new yorkilaisten ylitsevuotavaan ystävällisyyteen tulee suhtautua. Aiemmilla reissuillani tunsin oloni vaivautuneeksi kun jokainen kaupan kassa tai liikkeen myyjätär kyseli kuulumisia. Sopertelin omiani "I'm good..." enkä tiennyt miten päin olla, saati miten olla kohtelias. Nykyään menen kassalle reippaalla asenteella ja sanon heti kärkeen newyorkereiden harrastamalla nenä-äänellä "Hi, how are you?" On kohteliasta aloittaa itse keskustelu ja näin pääsee samalla niskan päälle eikä tule niin helposti yllätetyksi.

  - miten myös pikaruokalassa asioidessaan voi tuntea itsensä tärkeäksi. Nappasin eräänä päivänä asuntomme lähellä sijaitsevasta pikaruokalasta lounaan mukaan. Tilausta tehdessäni minulta kysyttiin etunimeni. Tämän jälkeen molemmat ruokalan kassoista tiesivät kuka olen, ja ennen kaikkea muistivat nimeni. "Hei Nina, halusitko tähän kastiketta mukaan?" "Onko tämä Nina sinulla kauan paketissa?" "Hei hei Nina ja mukavaa päivänjatkoa!" Kysymykset ja toivotukset tulivat kahdesta suusta, myös kassalta joka ei edes palvellut minua. Harvoin olen tuntenut saavani noin henkilökohtaista palvelua.

  Korkkari

  - New Yorkin muotiviikoille voi osallistua upeilla, mutta niin korkeakorkoisilla kengillä että niillä ei voi kävellä. Mukaan kannattaa tällöin ottaa kaksi komeaa miespuolista ystävää jotka kannattelevat sinua molemmin puolin kun kävely on mahdotonta. Tärkeintä on kameroille poseeratessa näyttää hyvältä.

  Kommentoi 0


 • Hupparin ostossa

  Kuten viime postauksessa kerroin, meillä oli vakaa aikomus käydä Väinön kanssa ruokakaupassa. Ostosreissumme päättyi kuitenkin ihan toisaalle. Väinö nimittäin bongasi vaateliikkeen ikkunasta lajitoverinsa jota piti käydä tervehtimässä. Lähempi tarkastelu osoitti lajitoverilla olevan päällään jotain niin coolia ja ylivoimaisen sykähdyttävää, että ruokaostokset jäivät toiseen kertaan. Väinön oli pakko saada huppari!

  huppari1 Jo ulko-ovelta näimme kokonaisen seinällisen koirille tarkoitettuja huppareita useissa väreissä. Huppareita löytyi monessa eri koossa, pikkukoirista suurempiin karvakavereihin asti. Pienin koko näytti olevan Väinöllemme juuri passeli. huppari2 Yritin ensin ehdottaa Väinölle hieman ohuempaa ja edullisempaa puseroa, mutta kun kaverilla ikkunassa kerran oli päällään makeista makein huppari, niin hupparin halusi myös Väinö. huppari3 Tarjosin ensin Väinölle punaista hupparia, pitihän hän punaisesta repustaan, mutta asuntomme läheisellä koriskentällä Väinö oli nähnyt kaikilla kovilla kundeilla mustat hupparit joten värivalinta oli selkeä. Ja sitten kuono kassaa kohti! huppari4 Kun huppari oli maksettu se oli saatava heti päälle ja sitä oli päästävä esittelemään ikkunassa patsastelevalle pollealle kaverille. En tosin tiedä kumpi lopulta oli polleampaa poikaa, ikkunanakki vai huppupäinen Väinö. huppari5 huppari6

  Seuraavalle kauppareissulle en ota kyllä Väinöä mukaan. Nämä reissut tulevat muuten ihan liian kalliiksi.

  Kommentoi 6 Lue kommentit


kirjoittajasta

Kokemuksia, oivalluksia, kulttuurieroja. Itsensä ylittämistä ja ennakkoluulojen kohtaamista. Nina Varis päätti jättää hetkeksi tutut ympyrät ja toteuttaa unelmansa syksystä New Yorkissa.  

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä