hetki new yorkissa

 • Päivä Brooklynissa

  New York on paljon muutakin kuin Manhattan. Rakastan Manhattanin vilinää ja tunnen oloni siellä hyvin kotoisaksi, mutta pidän kovasti myös Brooklynista. Vaikka Brooklyniin on Manhattanilta vain muutama metropysäkki, niin silti Brooklynissa on ihan erilainen, pikkukylämäinen välitön tunnelmansa. Olemme aiemminkin viettäneet päiviä Brooklynissa, mutta ennen kotiin lähtöämme halusin Brooklyniin pienelle lomalle.

  Päiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Yövyimme Brooklynin sydämessä, Bococan alueella, kivassa hotellissa. Hotellin edustalta vasemmalle alkoi ravintola-alue (Smith Street) ja toisessa suunnassa lähes kulman takana avautui Atlantic Avenue ihanine pikku putiikkeineen ja kahviloineen. Olin aikaisemmin kierrellyt Brooklynissa pääosin Williamsburgissa joten tuo kaikki oli minulle uutta. Hoin koko päivän miehelleni innoissani että tuntuu kuin ulkomailla olisi! Päiva BrooklynissaPäiva BrooklynissaPäiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Olen varsinainen herkkusuu ja haluan aina maistella mahdollisimman paljon paikallisia herkkuja missä päin maailmaa olenkin. Löysimme paikallista käsintehtyä suklaata myyvän kahvilan ja nautiskelimme siellä herkullista kaakaota. Ostin kotiin tuliaisiksi merisuolalla maustettua suklaata ja jännityksellä odotan miltä suklaa maistuu. Olemme Suomessa tottuneet vähän liian hyvään kun suklaasta puhutaan enkä ole löytänyt mistään maailman kolkasta Fazerin suklaan voittanutta. Saapa nähdä onko brooklynilaisesta suklaasta Fazerin kanssa kilpailijaksi. Päiva BrooklynissaPäiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Kiertelimme toinen toistaan kauniimpia pieniä antiikkiliikkeitä, kirpputoreja (parhaat kirppikset löytyy kuitenkin Williamsburgista jossa niitä on kymmeniä ihan pienellä alueella) ja paikallisia tuotteita tarjoavia putiikkeja kunnes nälkä yllätti. Olimme illallistaneet edellisenä iltana perulaisessa ravintolassa hotellimme läheisyydessä ja silloin huomasimme tien toisella puolella ravintolan jonne päätimme tulla seuraavana päivänä lounaalle. Täytyy sanoa että molemmat ravintolat olivat erinomaisia ja täysin eri maailmoista. Tykkäsimme molemmista paikoista valtavasti. Sanonta, vaihtelu virkistää, ei voisi olla enemmän totta! Päiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Pieni viikonloppulomamme Brooklyniin oli erinomaisen onnistunut ja olen iloinen että teimme sen. Olin jo moneen otteeseen perumassa hotellivarausta sillä tuntui typerältä asua hotellissa muutaman metropysäkin päässä kotoa. Onneksi emme kuitenkaan peruneet varaustamme. Saimme viikonlopun aikana niin paljon uusia kivoja kokemuksia ja makuelämyksiä sekä pientä luksusta arkeen, että sitä ei voi rahassa mitata.

  Kommentoi 8 Lue kommentit


 • Kaksi viikkoa kotiin

  Kaksi viikkoa kotiinKaksi viikkoa kotiin Kotiinlähtöön on enää kaksi viikkoa. Viikot ovat lipuneet ohi salakavalasti ja kalenterimerkinnät jotka tuntuivat vielä hetki sitten olevan ikuisuuksien päässä ovatkin jo ensi viikolla. Havahduin syksyn päättymiseen kun sain vuokranantajaltamme viestin jossa hän kyseli milloin voisi tulla noutamaan avaimiaan. "Ei palauteta avaimia. Mennään piiloon ja ollaan ihan hiljaa hetki. Annetaan lentolippujen unohtua ja unohdutaan itsekin tänne", ehdotin miehelleni. Kaksi viikkoa kotiinKaksi viikkoa kotiin

  Vaikka keksisin kuinka hyvän juonen tahansa kotiin on silti palattava. Sitä ennen viimeisistä viikoista on otettava kaikki irti. Nappasin Väinön kainaloon ja läksin kaupungille. Halusin nähdä kaikkea sellaista jota en ole ehtinyt vielä nähdä. Ohitin tutun kadunkulman ja käännyin vasta seuraavasta. Istuin penkille johon en ollut ennen kiinnittänyt huomiota. Kiipesin ylös portaita joiden päässä odotti tuntematon. Avasin ovia jota en ollut aikaisemmin huomannut.
  Kaksi viikkoa kotiinKaksi viikkoa kotiin Imin itseeni jokaisen auringonsäteen, jokaisen äänen, jokaisen maiseman ja jokaisen ystävällisen hymyn jotka kävelylläni kohtasin. Kävelin, kävelin ja kävelin, kunnes huomasin auringon laskevan. Huomenna ajattelin tehdä samoin. Ja ylihuomenna. Ja sitä seuraavana päivänä. Aion imeä viimeisten viikkojen aikana itseeni niin paljon New Yorkia että lentokoneeseen istuessani mikään ei jää kaihertamaan mieltä.

  Kommentoi 4 Lue kommentit


 • Ensilumi Central Parkissa

  Ensilumi Central Parkissa Ensilumi Ensilumi Ensilumi Ensilumi Ensilumi

  Luonnonmullistukset New Yorkissa eivät loppuneet tämän syksyn osalta hirmumyrsky Sandyyn. Sandy nimittäin toi tullessaan ajankohtaan nähden tavallista kylmemmän sään ja tällä viikolla täällä satoi lunta!

  Suunnistin innoissani kuvaamaan lumista Central Parkia vain huomatakseni että sää oli taas lämmin ja lumi oli ehtinyt muuttua loskaksi. Onneksi sain napattua edes pari kuvaa muistoksi syksyn ensilumesta.

  Kommentoi 2 Lue kommentit


kirjoittajasta

Kokemuksia, oivalluksia, kulttuurieroja. Itsensä ylittämistä ja ennakkoluulojen kohtaamista. Nina Varis päätti jättää hetkeksi tutut ympyrät ja toteuttaa unelmansa syksystä New Yorkissa.  

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä