Maatuskan appsit

Tarinani on varmaan aika tavallinen. Ennen ensimmäistä älypuhelinta, tuhahtelin vähätellen appseille. Tyhmä nimikin, apps. Epäsana.

Sitten aukesi uusi maailma. Ensimmäinen sovelluskaupasta lataamani ohjelmapala taisi olla Evernote. Se yhdistää valokuvat ja muistiinpanot minun ajatteluuni sopivalla tavalla.

Kun aloitin Porin kaupungin juoksukoulun, alkoi minuuttien mittaaminen. Halusin kuitenkin vapautua kellon tuijottamisesta.

Latasin koneelleni Zazen Lite´n. Ohjelma on kai suunniteltu mietiskelijöitä varten, mutta sen Mindfulness Bell toimii myös aloittelevan juoksijan aikamerkkinä.

Maatuskan mitoissa

Ensimmäiset lenkkini olivat muutaman minuutin mittaisia, joten ajastin kellon plingahtamaan minuutin välein.

 Ääni on miellyttävä ja kuuluu hyvin takintaskustakin.

Lenkkien pidentyessä harvensin äänimerkkiä.

Tuntui juhlavalta, kun saatoin pidentää kellon hälyttämään VIIDEN MINUUTIN VÄLEIN!

Kun juoksumatkan pituus nousi 20 minuuttiin, halusin taskuuni ohjelman, joka antaa enemmän tietoa. Tässä vaiheessa löytyi ilmainen RunKeeper.

Maatuskan mitoissaRunKeeper mittaa juoksemani matkan GPS:n avulla, piirtää reitin kartalle, laskee kulutetut kalorit ja lähettää kannustavia sähköposteja.

No, niistä kannustusviesteistä viis. Tärkeintä on saada kilsat talteen.

RunKeeper huutelee taskusta matkan etenemistä toiveideni mukaan. Voin käskeä ohjelmaa antamaan aikamerkin tai luettelemaan virstanpylväitä.

Aluksi halusin aikamerkin kahden minuutin välein, sitten neljän minuutin välein. Eilen muutin taas asetuksia: nyt riittää 10 minuuttia.

Ohjelma puhuu englantia. Time 15 minutes. Distance 1,2 kilometres, esimerkiksi.

Näyttö on selkeä, ilmaisversiossa ei ole turhia kommervenkkejä. Kotikoneella pystyn tarkastelemaan laajempia tilastoja, esimerkiksi koko kuukauden matkasaldoa.

Lenkin tietoja tallentaessani voin myös omin sanoin arvioida fiiliksiä. Raskaalta tuntui, mutta juoksin silti koko matkan tai ihan voittajaolo koko matkan, kuin siivillä lensin.

Kaikkein eniten olen saanut hyötyä kommenteista, jotka muistuttavat kokematonta juoksijaa siitä, että lähtöhetken oloihin ei kannata liikaa tuijottaa: ekat 2min tuntui, että tästä ei tuu mitään, mutta sitten alkoi askel kulkea ja vikat 6min meni hurmiossa.Maatuskan mitoissa

En olisi ikinä uskonut, että minusta tulee ihminen, jolla on kännykässä juoksu-appsi.

En olisi ikinä uskonut, että käytän sitä päivittäin - se nimittäin antaa tallentaa myös mm. fillaroinnit, hiihtoretket, skimbailut, uimiset, soutelut ja kävelyt. RunKeeper ymmärtää jopa pyörätuolilenkkeilyn. Cool!

 

Ai niin - lenkin aikana voisi myös ottaa kuvia liitettäviksi juoksudataan, mutta tätä ominaisuutta en vielä ole testannut. Sen sijaan: olen "mäpännyt" merkittäviä hetkiä Vojon iloisella appsilla.

Maatuskan mitoissa

Vojo on kotimainen valmennustalo, josta saa tukea monenlaisiin elämänmuutoksiin. Vojon appsi on elämän tähtihetkien taltiomista varten. Ja niitähän itsensä vähän väliä ylittävän aloittelevan kuntoilijan päiviin mahtuu.

 Minun tähtihetkieni kärkipäätä edustaa elämäni ensimmäinen täysi viiden kilsan juoksulenkki. 5 km täyttyi kävelytiellä, joka kulkee Turunväylän etelälaidassa. Pysähdyin puusillalle ja räpsäytin itsestäni kuvan. Päiväys 6. lokakuuta ja raksi kartalle.

 

 

 

 

Appsit ovat vähän kuin sykemittari. (Tai lasillinen kuohuvaa...) Ilmankin pärjää, mutta oman edistymisen seuraaminen ja tähtihetkien taltioiminen tekee nannaa itsetunnolle ja mielialalle. Nämä Ilmaiset ohjelmat ja ziljoona muuta löytyvät netistäMaatuskan mitoissa..

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

maatuskan mitoissa

Eve Mantu on maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä