Maatuska sai kaksi kaveria

Maatuskan mitoissa

Ekat sunnuntailuvut: Paino 70,9, vyötärönympärys 96cm ja rinnanympärys 102cm. Painoindeksi 27,7. Lievä lihavuus.

Ei taida ongelma pelkällä banaanijuomalla ratketa.

Olen ollut lannistunut maatuska jo monta viikkoa. En ole jaksanut ajatella koko asiaa.

Eilen taisteluhenki heräsi taas. Tapasin kaksi ystävätärtäni ja kas kummaa pian puhuttiin kiloista. Siinä me naiset puristelimme vararenkaitamme ja ihmettelimme. Miten tähän on tällainen päässyt parkkeeraamaan? Paksu ja tiivis rasvamakkara, keskivartalovompatti. K totesi lakonisesti, että hänen vyötäröllään komeilevat 20 vuoden stressit. T kaivoi esille valokuva-albumin ja näytti kuvia hoikemmasta itsestään muutaman vuoden takaa.

En muista kuka sen sanoi ääneen, taisi olla T. Mitäs jos yritettäis, oikeesti, punnittais itsemme joka viikko ja kerrottais toisillemme miten menee ja autettais toisiamme.

Meillä kaikilla on 8-10 kiloa pudotettavaa.

Saunan lauteilla T:n kanssa juteltiin muutoksista. Ei riitä, että vähennämme kaloreita. Löylyissä tapahtuneen ajatustyön voisi tiivistää muutamaan muutostarpeeseen. Kaikkiin kohtiin täytyy etsiä parannusta, muuten hanke keikahtaa nurin.

  • Hössötystä ja paineita on riisuttava elämästä. Sanottava ei kun siltä tuntuu. Vedettävä selkeä raja työn ja vapaa-ajan välille. Lakattava tekemästä liikaa lasten puolesta.
  • Jokainen ruokailu ajatuksella. Pienempiä annoksia. Enemmän "vihreetä" kaikkeen ruokaan. Kylläisyysrajan tunnustelu - ei enää ähkyövereitä. Raikkaiden herkkujen arvostus ylös.
  • Liikuntaa joka päivä jossakin muodossa. Yhtenä päivänä pieni pyrähdys, toisena kunnon lenkki. Osa liikuntaa saa olla selvästi rasittavampaa, kunnolla hengästyttävää.
  • Liikunnan vastapainoksi rentoa ihanaa kehossa lepäämistä. Joogaa, venyttelyjä, rentoutusharjoituksia. Kävelylenkkejä, joiden pääosassa ei hiki vaan tuomenkukat. Uimahallissa ei kiirettä pois, vaan saunat ja eukalyptushöyryt pitkän kaavan mukaan, autuaana huokaillen.
  • Pitkät yöunet. Nukkumisen opettelu uudelleen. Päiväunet parvekkeella. Torkahteluhetket.
  • Jalkakylvyt, hieronnat, hyväntuoksuiset vartalovoiteet ja muut aisti-ihanuudet. 
  • Haltioitumista lisää. Kauniita maisemia, upeaa musiikkia, arjesta-pois-tempaavia elokuvia.

Mitä sinä lisäisit listalle?

 

kommentit

Säännöllinen ruokailu:
Aamupala-välipala-lounas-välipala-päivällinen-iltapala
väliä 3-4 tuntia, kokonaiskalorimäärä 1500 per vuorokausi josta 60% proteiinia, 25% hillareita ja 15% rasvoja.
Mulla se menee (vieläkin) tyyliin aamupuuro ja mehukeitto / rasvaton rahkapurkki ja ruokalusikka marjoja / kanaa ja rehuja/ rahkaa ja marjoja / kanaa tai kalaa ja rehuja / hedelmä tai protskupirtelö.

Nyt on menny noin neljä kiloa kahdessa kuukaudessa, kun oon lipsunu sillee että oon syöny vähemmän ja harvemmin. Poltto pitää taas saada käyntiin kunnolla!
Vyötärölihavuus munkin ongelmani.

Oma tavoite on asetettu juhannuksen jälkeiselle viikolle.
Kuukaudessa tahdon pari kiloa vielä veks ja vyötäröstä 5 cm. Siitä on lähteny jo 8.
Lihasvoimaa ja -massaa lisää & rasvaa pois.
kerron 01.07.2012 kuinka kävi ja tarkat mitat alusta & lopusta :)

>Nina Ti, 2012-05-22 21:20

Nina: hieno kiteytys projektista. Mahtava mm. tämä "kanaa ja rehuja". Heh. Haluan ehdottomasti tietää miten menee.

>Eve Mantu Ke, 2012-05-23 14:40

Punttis pannaan kiinni 18.06 pariksi viikoksi, joten ennen sitä käyn niin usein kuin paikat antaa myöten käydä.
Otin mukaan juoksun. Tää sopii mulle:
http://www.c25k.com/c25k_finnish.html
ja tää mimmi on tehny mp3:sia tohon jutskaan. Musa on ihan jees, ja tykkään misukan lapsenäänestä :D
http://www.kissmyblackass.org/podcasts/couch-to-5k/
Ihan nollasta siis mun juoksuni alko, ja alko tasan tänään aamulenkillä.

Paino putoaa ja rasvat tirisee hiljalleen veks. Eilen mokasin taas siinä, etten juonu tarpeeksja pari ruokailua jäi välistä pois. Tassuttelin 5 tuntia Maailma Kylässä-festareilla eikä ollu eväitä mukana. Aamulla heräsin kiukkusena ku ampiainen ja siihe puhkuin ton ekan lenkin.
Yhtälailla alko mättää kaikki onnelliset parisuhteet (=vanhapiika oli kateellinen :D) ja työn alla voipuvat parisuhteelliset kuukausipalkkalaiset (=vanhapiika on myös yksinelävä työtön), joten painuin fillarin päälle kiroilemaan maailman epäoikeudenmukaisuutta oikeen urakalla.
15 kilsaa ja puoltoista tuntia ja jo rupes hellittämään.

Koska olen optimistinen vanhapiika, ja todennäköisyys saada kuukausipalkkainen työpaikka on pienempi kuin jonkun pömppömasuisen porhon löytäminen ylläpitäjäksi, niin päätin sitten vielä kunnon postfeministi-realistina hinkata vatsaliikkeitä samalla kun kattelin Katie Holmesin romanttista lällyleffaa.

Jollainhan tän tulevan mustan lesken pitää siltä porsaalta henki pois saada.
Olkoot sitten salainen ja laillinen ase niin komee vartalo, että pelkkä näky tilttaa kaverin pumpun pois tolaltaan :D :D :D

>Nina Su, 2012-05-27 23:28

lisää kommentti

maatuskan mitoissa

Eve Mantu on maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä