even myshörna

 • Vihdoinkin oma pysselrum!

  Ruotsalaisten sisustuslehtien ystävät tietävät mikä myshörna on. Se on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä lukemaan tai kutomaan. Löhöpaikka rakentuu vaikka runkopatjalle, joka kuorrutetaan tilkkutäkillä ja riemunkirjavalla tyynykokoelmalla.

  Oma myshörnani on kuin suoraan oppikirjasta. Vanha sivustavedettävä puusohva, jonka joku aikaisempi omistaja on maalannut auringonkukankeltaiseksi. Pehmukkeena on vino pino kirppispeittoja, sellaisia räikeäkukallisia. Tyynyjä on tarpeeksi.

  Tilkkuverho 1

  Kun reilu vuosi sitten etsin asuntoa, annoin lapsellisen haaveeni ohjata. Tällä kertaa haluan saada oman "työhuoneen". Nukun vaikka olohuoneessa, mutta pysselrum on saatava. Ja sinne ikioma myshörna.

  Istun tätä kirjoittaessani rakkaassa keltaisessa kyökkisohvassani, villasukat jalassa. Mikä on parasta mansikkapaikassani?

  Tyynypino

  Täällä on väriä, valoa, iloa. Nyssäköitä, rojua, ahdasta. Karkkivärinen räsymatto, roskalavalta pelastettu työpöytä, mökiltä lainattu käkikello ja lukematon määrä keskeneräisiä projekteja.

  Sanoinhan varmasti nyssäköitä, rojua, ahdasta? En halua antaa sellaista kuvaa, että huoneeni on moitteettomassa kunnossa. Se olisi valhe. Tässä ympärillä näkemäsi kuvat on kaikki otettu tiukoin rajauksin. Näet siis rajattua todellisuutta!

  Rajaamattomassa todellisuudessa kompastuu muovipusseihin, joissa on kaikkea viimevuotisesta kalenterista munakuppeihin. Kangasläjät vyöryvät laatikoista, paperisilppu seilaa lattialla - - - ja mihinkäs muualle perheen lajittelematon pyykki päätyisi kuin tähän "ylimääräiseen" huoneeseen.

  Saan välillä tehdä itseni kanssa tosissani töitä, etten päästä tekemättömyysmorkkista majailemaan myös Myshörnaan. Hairaannun välillä sanomaan itselleni, että "saat käydä Myshörnaan lueskelemaan tilkkutyökirjaa HETIKUNOLET siivonnut nuo muovipussukat pois lattialta". Tällaiselle veemäisyydelle ei kuitenkaan ole sijaa huoneessa, jolle englantilainen ystäväni on antanut nimen Fun Room.

  Vauvanmekko

  En tiedä tarkoittiko Virginia Wolf juuri tällaista hurlumheihuonetta, mutta rakastan omaa kammiotani.

  p.s. käkikellossa ei ole viisareita. Se ei mittaa aikaa, onpahan vaan koristeena.

  käkikello uusi yritys

   

   

  Kommentoi 1 Lue kommentit


kirjoittajasta

Even Myshörna.

Even myshörna on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä kutomaan tai lukemaan. Nyt suljetaan silmät järkyttävältä kaaokselta, hyllystä roikkuvilta muovipusseilta ja lajittelemattomilta pyykeiltä - ruotsalaisten sisustuslehtien idylli on mielentila.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä