even myshörna

 • Joko sinulla on inspiraatioseinä?

  Monen tekstiilitaiteilijan, ompelijan, vaates- tai sisustussuunnittelijan työkaluna on inspiraatioseinä. Inspiration Wall. Brooke Foster kertoo hyvin. Kuvailottelun tarkoituksena on pitää silmien saatavilla sellaista visuaalista virkistystä, joka ruokkii luovuutta, rentouttaa ja jotenkin vaan tuntuu omalta.

  Seinän on tarkoitus elää - eli olla jatkuvassa metamorfoosissa. Kiinnitä siis säläsi kevyesti ja rennosti. Ei ole tarkoitus tapetoida inspiraationlähteitä paikoilleen seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

  Minä viritin seinän maalauspohjan päälle. Kuvat ja hörhellykset valitsen puhtaasti fiilispohjalta. (Kyllä, pikkukuvassa on kuningatar Silvia ja Victoria nakupellenä pikkuprinsessana. Ihana kuva.)

  even inspiraatioseinä

  Neulesuunnittelija Kristin Nicholas on taiteilija tässäkin.

  kristin nocholas inspiration wall

  Muista muutos. Heti kun joku alkaa kyllästyttää, uutta tilalle.

  Inspiraatioseinä voi sijaita myös netissä. Olen juuri koukuttumassa Pinterestiin. Mutta molempi parempi, sillä ihan oikeaa inspiraatioseinää voi HYPISTELLÄ!

  Kommentoi 0


 • Even unelma täydellisestä illasta ystävien kanssa..

  ...ja sitten me istutaan kiireettömästi, syödään ihanasti, nauretaan paljon ja nautitaan viinistä. Kuinkahan kauan olen hellinyt unelmaa siitä täydellisestä päivällisestä? Hymyävät viisaat vanhukset, pöydän ympäri lehahtelevat lapsukaiset ja kaikki ystävät. Päivettyneinä ja seurallisina. Tätä unelmaa meille myydään kaikissa naistenlehdissä.

  Tässä se on. Tätä kohti lepattavat haaveperhoseni joka kevät. Kun kesä tekee tuloaan ja valo alkaa lisääntyä. Ehkä tänä kesänä järjestän sen ihanan juhlan taivasalla. Pitkä pöytä, kaunis kattaus, jumalaista ruokaa. Viiniä, josta kukaan ei pahasti humallu. Tyylikästä yhdessä lauleskelua (ei mitään kännistä Päivänsädettä ja menninkäistä). Sisustuslehtien eleganssia ja naistenlehtien ihmissuhteita.

  Kaikki kutsutut saapuvat, kukaan ei ole pahalla päällä. Kenenkään lapsi ei kiukuttele. Ei ole ampiaisia eikä hyttysiä. Sandaletit eivät hierrä. Mekko solahtaa päälleni, eikä jumita jenkkakahvoissa. Ruoka syntyy kuin itsestään ja tiskit - - -  mitkä tiskit?

  Ilta on pitkä ja lämmin, lapset nukahtelevat tyytyväisinä kuka minnekin.

  (SIVU ON ELLE INTERIÖR -LEHDESTÄ)

  franskt lantliv

  Mihin tarvitsen tällaisia unelmia? Täydelliset lankkupöytäillalliset koristavat joka kesä kotiinsa (ja elämäänsä?) kyllästyneille naisille suunnattuja sisustuslehtiä. Ja me luemme ja istutamme kitukasvuyrttimme ja laventelimme ja alamme suunnitella sitä ihanaa kesäjuhlaa. Samaan aikaan lapset hankkivat meheviä polvimustelmia ja nauttivat vapaudesta. What´s wrong with this picture?

  Mihin tarvitsen mahdottomia unelmia?

  Kommentoi 0


 • Unohda nysväys ja anna palaa

  Ekodeko-kirjan tekijät Raija Puukko ja Marjo Koivumäki kannustavat: Älä nysvää, anna palaa! Kirpputorilta löytynyttä esinettä tuunatessa ei tarvitse hioa lakata hioa lakata hioa lakata.

  Tuunaajan ei kannata lukea pintakäsittelyn oppikirjoja. Kaikkien maalipintojen ja liimausten ei tarvitse kestää 50 vuotta. Tämän Raija Puukon ja Marjo Koivumäen rennon asenteen kirjoitin muistiin Hobboks-kirjakaupan esittelyssä. Olen juuri niitä (laiskoja) ihmisiä, joita ajatus perfektionistisesta kymmenvaiheisesta kunnostustyöstä ei innosta. Olen nähnyt kiinnostavia esineitä roskalavoilla ja kirpputoreilla, mutta jättänyt ne ottamatta, koska pelkkä ajatuskin loputtomista työvaiheista on vienyt puhdin. Raija Puukko oli spraymaalannut yhtä ja toista, rukinlavoista kakkuvuokiin. Hän vakuutti, että suhteellisen huoleton puhdistus ja hionta riittää. Otemaali nappaa kyllä maalin kiinni.

  ekodeko kuvaaja Marjo Koivumäki käyttörajoitus vain even blogiin

  kuvaaja Marjo Koivumäki

  Uuden Ekodeko-kirjan tekijät puhuivat myös kirppissilmästä. Löytäjän katsetta voi kehittää. Näin se menee. Etsi kiinnostavia muotoja. Älä jumitu esineen nykyiseen käyttötarkoitukseen. Älä välitä väristä. Anna alitajunnan ohjata. Hernekeittopurkista ja villapaidan hihasta saa muffinsineulatyynyn käden käänteessä. Kahvitahraista pitsiliinaa voi käyttää spraymaalauksessa sabluunana. Koulutaulumaali muuttaa tarjottimen tai kulahtaneen kaapinoven liitutauluksi.

  Mustan pinnan saaneet vanhat puiset rukinlavat herättivät Hobboksin ompeluseuralaisissa keskustelua. Saako vanhan puuesineen spreijata? Onko se puutyön raiskaamista? Raija Puukko puhuu mieluummin pelastamisesta. Kirpputorille hautautunut esine saa uuden elämän todellisena katseenvangitsijana.

  ekodeko kansikuvasta osa

  Kommentoi 4 Lue kommentit


kirjoittajasta

Even Myshörna.

Even myshörna on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä kutomaan tai lukemaan. Nyt suljetaan silmät järkyttävältä kaaokselta, hyllystä roikkuvilta muovipusseilta ja lajittelemattomilta pyykeiltä - ruotsalaisten sisustuslehtien idylli on mielentila.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä