even myshörna

 • Ompelukerho Kässäsiskot arvostaa oikopolkuja ja laiskuutta

  Nainen, Naisen työkaveri, Naisen työkaverin äiti, Naisen työkaverin kaveri ja Naisen työkaverin veljen entinen vaimo. Huh. Onpas post-post-postmoderni porukka.

  Me olemme Kässäsiskot. Minä olen se Nainen ja kässäsisarparven Johtajatar ynnä Opettajatar. (Ja tässä kohtaa vanha kässänmaikka räjähtää nauruun. Minulla oli kutonen käsitöissä ja ihan hyvästä syystä.)

  Otan johtajattaruuteni hyvin vakavasti. Täten minä ylimmässä korkeudessani määrään:

  1: Oikopolut ja vippaskonstit ovat erittäin sallittuja.

  Saumanvaroja ei tarvitse siksakata. (Saumanvaroja ei edes tarvitse kutsua saumanvaroiksi, niitä voi kutsua vaikka näiksi-reuna-jutuiksi.) Lankoja ei tarvitse päätellä. Kerroksia, silmukoita yms ei tarvitse laskea. Mallitilkkuja ei tarvitse neuloa.

  2: Keskeneräiseen työhön saa kyllästyä ja sen saa hylätä.

  Käsityön aloittaminen ei velvoita mihinkään. Tympeäksi muuttunutta kudinta ei tarvitse edes purkaa, sen voi heittää roskikseenkin.

  3: Ompelutyön kääntöpuolelle saa katsoa vain jos ompelija antaa luvan.

  Tätä tuskin tarvitsee selventää tämän enempää?

  4: Jos joku kysyy "onko tää hyvä näin", siihen on vain yksi vastaus. "ON."

  Yleensäkin vastataan on. Poikkeuksen muodostavat kysymykset, joihin vastataan "EI". Tällaisia ovat esimerkiksi: Onko tää jotenkin outo? Pitäiskö tää kohta purkaa?

  Kommentoi 1 Lue kommentit


 • Le Moustache

  Minulla on ystävä, joka on erittäin taitava veistelijä. Tilasin häneltä esineen, jota ilman yksikään itseään kunnoittava nainen ei voi tulla toimeen.

  Puiset viikset, joita voi pitää tikun nokassa. Täydellinen accessory esimerkiksi oopperaan.

  Le Moustache

  Kommentoi 3 Lue kommentit


 • Perusjakusta tuli omalaatuinen lempitakki

  Eihän tällaista kangasta voi ohittaa. Kirpputorilla silmät ihastuivat mustikkakankaiseen Jackpotin jakkuun, jonka malli oli tylsä. Lyhyt ja leveä. Kankaan takia kuitenkin ostin sen. Ajattelin, että voinhan tehdä vaikka meikkipusseja. Ajatus jakun muokkaamisesta alkoi kuitenkin houkuttaa. Minulla oli sattumoisin mustaa resoria. Entäs jos jakun leikkaisi keskeltä poikki, ja laittaisi siihen resorivyötärön? Ja resorihihat!

  mustikkatakki pienempi kuva

  Mustikkatakki 1

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Mustikkatakki 2

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ja niin siinä sitten kävi että siitä tuli hauska takki. Lakana- suikale- nauhat ovat se viime silaus.

  Okei, hihoista tuli ehkä vähän kireät, mutta muuten mustikkatakki on ihan mainio. Kannattaa siis bongailla kirpputoreilta jakkuja, joissa on kiinnostava kangas. Hihoista ja vyötärönseudulta jääneestä kankaasta tein muuten alaosaan levikkeitä, koska mulla on suht muhkea takamus. Hoikkeliinien ei tarvitse tehdä edes sitä.

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

Even Myshörna.

Even myshörna on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä kutomaan tai lukemaan. Nyt suljetaan silmät järkyttävältä kaaokselta, hyllystä roikkuvilta muovipusseilta ja lajittelemattomilta pyykeiltä - ruotsalaisten sisustuslehtien idylli on mielentila.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä