even myshörna

 • Myshörna on askartelijan paratiisi - siivoojan helvetti

  Oli historiallisen ahkera ompeluseuran kokous männälauantaina.

  Mässäsiskoja ei näkynyt, nyt riehuivat kässäsiskot.

  Oli meillä vastaleivottua pullaa ja mutakakkua, konvehteja, salaattia, palsternakkapiirasta, lihamureketta ja perunamuusiakin, MUTTA. Ruoka syötiin keittiössä seisten, koska paraatipaikka eli iso ruokapöytä oli valloitettu.

  Minulla on nimittäin kaikkea. Pahvia ja papereita, kaikissa sateenkaaren väreissä. Ja kauniita painettuja koristepapereita myös. Silkkipaperia ainakin 15 sävyä, kreppipaperia kymmentä eri väriä. Kiiltokuvia, höyheniä, helmiä, pitsiä, paljetteja, nättejä nappeja.

  Minulla on öljyvärit, akryylivärit, vesivärit, pastelliliidut, liidut, liidut ja vielä yhdet liidut.

  Löytyy sinistä, punaista, vihreää, kultaista, hopeista ja kirjavaa kiilleliimaa. Leimasinosastoa niin että päätä huimaa. Vieläkö jatkan?

  Olen hullu keräämään askartelumateriaalia. Lauantaina täräytin kaiken esille ja käyttöön.

  Kässäsiskot askartelivat joulukortteja. Jopa isotätini Evan pienet mustavalkoiset maisemavalokuvat Euroopan suurkaupungeista kelpasivat. Päästimme kekseliäät mielemme irti.

  kollaasi1kollaasi 2kollaasi 3kollaasi 4kollaasi 5

  Kommentoi 0


 • Lahjastressipaasto alkaa

  even myshörna

  Ruokakaupassa huomasin sen. Kotilieden kannen. "Nyt neulotaan joulun käsityöt. 25 ohjetta arkilla."

  En ymmärrä yhtään. Missä ovat ne naiset, joilla on marras-joulukuussa niin paljon ylimääräistä aikaa, että he voivat kutoa reisimittaisia palmikkojakkuja ja satumaisia kirjoneuleita koko perheelle?

  Käsityöt ovat muodissa, sen on Kotiliesi taitavasti haistanut. Tällaiset epärealistiset nostot herättävät kuitenkin miettimään tuntevatko lehdet lukijansa. Kirjoneulekäsineissäkin on monen illan työ. Montako iltaa sinä arvelet voivasi omistaa kutimelle ennen joulua?

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

Even Myshörna.

Even myshörna on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä kutomaan tai lukemaan. Nyt suljetaan silmät järkyttävältä kaaokselta, hyllystä roikkuvilta muovipusseilta ja lajittelemattomilta pyykeiltä - ruotsalaisten sisustuslehtien idylli on mielentila.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä