Lasten kanssa matkalla - Suomenlinna

Testiryhmä:
Peppi, 5, Lotta, 7, Ninni, 7, Kaarlo, 12, Pauliina-äiti ja Ilkka-isä

+ Kamalan kamalan pelottavaa mutta jännää tunneleissa, Ninni
+ Kesäteatteri oli mahtava, Lotta
+ Sukellusveneessä ei ollut kylttejä ettei saa koskea, oli kiva kokeilla vipuja ja muuta, Kaarlo
- Vaikea löytää vessaa, Pauliina-äiti

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ja aivan mielettömän hieno paikka seikkailla ja tutkia lasten kanssa. Merilinnoituksen rakentaminen Helsingin edustan saarille 1700-luvun puolivälissä oli Ruotsin valtion suurin rakennushanke. Linnoitussaari on ollut myös Venäjälle strategisesti merkittävä paikka ja se on täynnä historiaa, josta sekä aikuiset että lapset voivat nauttia.Lasten kanssa matkalla - Suomenlinna. Kuva: Pauliina Ståhlberg

KÄYTÄVÄT
Lasten mielestä ehdottamasti parasta ovat Suomenlinnan linnoituksen lukuisat käytävät. Niitä on aikuistenkin jännittävä tutkia. Tänä kesänä löysimme Susisaaressa Kuninkaanportin lähistöllä olevat pitkät käytävät, joita voi tutkia taskulampun valossa. Kaarlosta hauskinta oli väijyä jossain pimeässä mutkan takana ja pelästyttää meidät ja sai hän vahingossa myös ulkomaisen turistiryhmän kiljahtamaan kauhusta. Eli taskulamppuja mukaan!

Suomenlinnassa on kivointa käydä kauniilla säällä, kesällä voi jopa pulahtaa mereen pieneltä rannalta. Mutta jos sää ei suosi, voi saaren historiaan tutustua myös Suomenlinna-museossa.Lasten kanssa matkalla - Suomenlinna. Kuva: Pauliina Ståhlberg

SUKELLUSVENE
Sukellusvene Vesikko on erikoinen nähtävyys Susisaarella. Ahtaaseen sukellusveneeseen pääsee sisälle ihmettelemään, kuinka kapeissa punkissa noin 20-hengen miehistö joutui nukkumaan. Lapset koettivat laukaista torpeedoita vääntelemällä nuppeja. Sukellusvene valmistettiin 1930-luvulla Turussa ja se osallistui Toiseen maailmansotaan.

MATKA
Suomenlinnan elämys alkaa jo merimatkasta. Saarelle vie sekä yksityinen JT-Line sekä HSL:n lautta, jolle pääsee normaalilla seutulipulla. Merimatka on mukavinta taittaa laivan kannella. Muista ottaa mukaan lämmintä vaatetta!Lasten kanssa matkalla - Suomenlinna. Kuva: Pauliina Ståhlberg

SYÖ
Suomenlinna on kuin tehty piknik-kohteeksi. Me söimme vain kevyesti torilta ostamiamme herneitä ja muuta evästä ja tietysti jäätelöä. Nykyään saarella on uusi kauppakin ja jäätelöä saa monesta paikasta.

LISÄKSI
Tänä vuonna kesäteatterinäytelmänä on Ryhmäteatterin Robin Hood, joka oli mahtava elämys lapsille ja viihdyttävää aikuisillekin. Näytelmän ikäraja on 7 vuotta, joten Peppi ei päässyt mukaan. Hyvä niin, sillä mukaansatempaava esitys oli niillä rajoilla, että olisi ollut liian hurja 7-vuotiaille Lotalle ja Ninnillekin.

Lisätietoa
www.suomenlinna.fi ja www.ryhmateatteri.fi
www.jt-line.fiLasten kanssa matkalla - Suomenlinna. Kuva: Pauliina Ståhlberg

Pauliina Ståhlberg on Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja ja neljän lapsen äiti.

kommentit

Varmaan monelle on ihan uusi tieto, että Suomenlinnaan voi mennä retkelle, tutkia tunneleita, uida, käydä sukellusveneessä ja syödä jäätelöä. Kauppakin saarella on ollut vasta joitain vuosikymmeniä, vaikka rakennus onkin uusi.

>Tuikituntematon turistikohde La, 2013-07-27 10:00

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä