Kommentit
Ei kommentteja.
– Joogaan kuuluu perinteisten niveliä voitelevien ja liikkuvuutta parantavien fyysisten asentojen lisäksi myös henkinen puoli, jonka tarkoitus on saada ihminen suuntaamaan energiaansa positiivisempaan suuntaan. Negatiivinen asenne kerää ympärilleen lisää samanlaista eikä kukaan kestä jatkuvaa nyrpeyttä, toteaa Joogakoulu Shantin johtaja, joogaopettaja ja fysioterapeutti Kylli Kukk liki 25 vuoden kokemuksellaan.
Salaisesta harrastuksesta ammatti
– Kun aloitin, elin Neuvosto-Eestissä, missä jooga oli kielletty. Kävin tunneilla salaisissa saleissa maan alla, mutta nyt tilanne on toki toinen. Vieläkään jooga ei ole Virossa lyönyt läpi yhtä voimallisesti kuin Suomessa. Täällä on nyt todellinen joogabuumi, kertoo Kukk, joka nauttii työnsä ja vapaa-ajan sekoittumisesta joogasalilla.
Viimeisimmän kansallisen liikuntatutkimuksen mukaan 19-65 vuotiaista suomalaisista yli 60 000 kertoo harrastavansa joogaa. Todellinen harrastajamäärä on Kukkin arvion mukaan huomattavasti suurempi.
Joogasta löytyy jokaiselle oma muotonsa
– Tämä ei ole ensimmäinen joogainnostus Suomessa. Jo 1970-luvulla koettiin ensimmäinen ryntäys saleille. Nyt harrastajia on laajempi kirjo ja miehetkin ovat löytäneet joogan.
– Lisäksi joogasaleja ja harjoitusmahdollisuuksia on runsaasti, samoin joogamuotoja. Yksi pitää lempeämmästä hathasta, toinen vaatii haastavampaa astangaa. Solmuun ei kenenkään tarvitse päästä, pääasia on, että liikunta tuntuu hyvältä. Rohkeasti mukaan vaan ja ohjaajan neuvoja kysymään, kehottaa Kylli Kukk.
19.5.2010 YLE Helsinki/Mika Saarelainen/YLE Olotila
Ei kommentteja.
Lisää kommentti