Suomen suurimmat kinkuntuottajat, HK Ruokatalo, Järvi-Suomen Portti, Atria ja Snellman, hyväksyivät viime vuonna geenisoijan sikojen ravinnoksi. Suuryritysten päätöksen jälkeen myös pienet ja keskisuuret sianlihantuottajat ovat siirtyneet osittain GMO-soijan käyttöön.
Lain mukaan geenimanipuloituja elintarvikkeita ei tarvitse erikseen merkitä. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on kuitenkin toistuvasti esittänyt, että lihantuottajat laittaisivat tuotteisiinsa vapaaehtoisesti merkinnän geenimanipuloinnin käytöstä. Anttila perustelee toivettaan sillä, että kuluttajilla on oikeus tietää, mitä ostavat.
Geenimuuntelua ei hyväksytä luomutuotannossa. Suomessa geenimuuntelua vastustavassa kampanjassa ovat mukana mm. Luomuliitto ja Maan ystävät. Geeniruoan vastustajien mukaan geenimuuntelun vaikutusta ruoan terveellisyyteen ei tunneta kunnolla.
Vihreä lanka -lehden haastattelema solubiologi Liisa Kuusipalo sanoo, että kun kemikaaleilla vaaditaan kahden vuoden tutkimusjakso, siirtogeenisillä kasveilla ei ole edelleenkään tehty yhtään näin pitkää tieteellistä ruokintakoetta. Siirtogeenit eivät pilkkoudu kokonaan ruoansulatuksessa, vaan niistä löytyy pätkiä geenimuunneltua rehua syöneiden eläinten lihasta ja erityisesti maidosta, lehti kertoo.