Kommentit
Ei kommentteja.
Verenpaineen kohoamiselta voi välttyä suosimalla täysjyvätuotteita ja leseitä ruokavaliossaan, Harvardin yliopiston tutkijat raportoivat.
Täysjyvätuotteista saa muun muassa kaliumia, jonka vähyys kohottaa verenpainetta. Osana hedelmiä, marjoja ja vihanneksia sisältävää vähäsuolaista ruokavaliota täysjyvätuotteet ovatkin oiva apu verenpaineen hallinnassa.
American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistujen tulosten mukaan runsaasti täysjyvätuotteita käyttävien verenpaine nousee haitallisen korkeaksi noin viidenneksen harvemmin kuin täysjyvätuotteita vierastavien. Leseisiin liitetty vaikutus on hieman pienempi.
Havainnot saatiin seuraamalla lähes 32 000 tervettä miestä 18 vuoden ajan. Miehet olivat 40–75-vuotiaita tutkimuksen alkaessa vuonna 1986. Seurannan aikana verenpainetauti todettiin 9 200 miehellä.
Ei kommentteja.
Lisää kommentti