o8cBkd pdygfuppdjsv, [url=http://pvrkewfmjiwe.com/]pvrkewfmjiwe[/url], [link=http://srjsiongoags.com/]srjsiongoags[/link], http://yhqkkkoyhzhg.com/
Oulun yliopistossa perjantaina väittelevä Tuula Arkkola toteaa tutkimustulosten perusteella, että erityisesti nuoret ja vähemmän koulutetut äidit tarvitsisivat tehokkaampaa ravitsemusohjausta odotusaikana.
Väitöstutkimuksessa nousi esiin kasvisten, hedelmien ja marjojen sekä kalan vähäinen käyttö. Vain neljäsosa äideistä söi kasviksia, hedelmiä ja marjoja suositusten mukaan vähintään viisi annosta päivässä. Odottavista äideistä vain noin puolet söi kalaa vähintään kerran viikossa.
Epäterveelliset ruokavalinnat olivat tutkimuksen mukaan yhteydessä äidin nuoreen ikään sekä vähäisempään koulutukseen. Myös suurempi painonnousu raskauden aikana oli yhteydessä epäterveelliseen ruokavalioon. Äidin painolla ennen raskautta, tai painonnousulla raskauden aikana, ei tässä tutkimuksessa ollut yhteyttä lapsen 1 tyypin diabeteksen kehittymiseen.
Hyvä ravinto helpottaa hyvinvointia
Hyvä ravitsemustila ehkäisee synnytykseen liittyviä komplikaatioita ja edistää synnytyksestä toipumista. Ravitsemustila vaikuttaa myös imetyksen onnistumiseen. Valtaosa odottavista äideistä syö terveellisesti, mutta kaikilta osin ei päästä suosituksiin.
Terveystieteiden maisteri Tuula Arkkola väitteli perjantaina odottavien äitien ruokavalioiden eroista Oulun yliopistossa. Väitöstutkimuksessaan hän selvitti suomalaisnaisten raskaudenaikaista ravintoaineiden saantia. Tutkimus kiinnitti huomiota myös vitamiini- ja kivennäisaineiden käyttöön, ruokavaliotyyppeihin ja raskaudenaikaiseen painonnousuun.
9.1.2010 YLE Oulu/YLE Olotila
o8cBkd pdygfuppdjsv, [url=http://pvrkewfmjiwe.com/]pvrkewfmjiwe[/url], [link=http://srjsiongoags.com/]srjsiongoags[/link], http://yhqkkkoyhzhg.com/