Kommentit
Ei kommentteja.
Maailman terveysjärjestön kuulemat asiantuntijat vaativatkin maailman maita varautumaan mahdollisimman hyvin sikainfluenssan lievittämiseen.
Koska virus on jo liian laajalle levinnyt, WHO totesi kriisikokouksen päätteeksi, ettei se pidä mielekkäänä rajojen sulkemista tai matkustusrajoituksien käyttöönottoa. WHO lisäsi myös, etteivät matkustusrajoitukset kannata, sillä virusta kantavilla henkilöillä ei välttämättä ole havaittavia oireita vielä silloin, kun he matkustavat rajojen yli.
WHO pitää pandemiaa mahdollisena
Maailman terveysjärjestö WHO on nostanut valmiustasoa sikainfluenssan vuoksi. Järjestön mukaan sikainfluenssa voi kehittyä maailmanlaajuiseksi pandemiaksi mutta painottaa, ettei niin välttämättä tapahdu.
Maailman terveysjärjestö nosti valmiustason myöhään maanantai-iltana kuusiportaisella asteikolla neljään, mikä tarkoittaa, että WHO arvioi viruksen pystyvän siirtymään ihmisestä ihmiseen ja aiheuttamaan laajan epidemian.
WHO päätti nostaa valmiustasoa sen jälkeen, kun sairastuneiden määrä oli kasvanut ja uusia tartuntoja oli todettu. Maanantai-iltaan mennessä sikainfluenssaviruksen arvioidaan tappaneen 152 ihmistä Meksikossa, josta virus on saattanut levitä eri maihin.
Fukuda korosti, että tartuntatapaukset Meksikon ulkopuolella ovat toistaiseksi olleet lieviä. Vielä on kuitenkin selvittämättä, miksi virus on niin vakava Meksikossa. WHO seuraa sikainfluenssatilannetta herkeämättä. Seuraavat päivät voivat antaa aihetta yhtä hyvin sikainfluenssan riskiluokituksen nostamiseen kuin laskemiseenkin.
Rokotteen kehittäminen vie kuukausia
WHO:n vt. apulaispääsihteeri Keiji Fukuda arvioi uutistoimisto Reutersille, että rokotteen kehittäminen sikainfluenssaa vastaan kestää neljästä kuuteen kuukautta. Rokotteen saaminen massajakeluun veisi vielä muutamia kuukausia lisää.
Ei kommentteja.
Lisää kommentti