Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Treenarin kevättuska
 
Kategoriat:

Dina Kari aloitti kunnon kohottamisen ja painon pudottamisen personal trainerin avulla kolmisen kuukautta sitten. Alkuinnostuksen jälkeen kuntokuurin puoliväli on välillä yhtä tuskaa.

Lehdet ja muut tiedotusvälineet ovat kiusanneet Dinaa tänä keväänä. Tarinat pikaisista kymmenen ja kahdenkymmenen kilon laihdutuksista harmittivat treenaajaa, jonka omat painonmuutokset olivat aluksi vain muutamia satoja grammoja.

- Oli flunssa ja oli pimeetä, tuli sellainen olo, että tästä ei tuu kertakaikkiaan mitään, puuskahtaa Dina Kari. - Puoliväli on se hetki, kun asiakas väsyy, ja se on haasteellista personal trainerille, vahvistaa Dinan valmentaja Noora Karme. Nyt harjoittelu on voiton puolella, uudet ruokailutottumukset sujuvat ja työn jälki alkaa näkyä vartalossa. Vuosikausia liian pienenä kaapissa roikkunut hame on taas käytössä.

Kunnon kohotus vaatii kunnon pohjatyön

copyright YLE/videokuvaa

Dinan työpaikalla kolmen hengen ”Pullukkakerho” pudottaa painoa kukin omilla konsteillaan. Vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattajan kilot ovat vähentyneet nopeimmin, mutta Dina panostaa kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. - Vireystaso, perushyväolo on minun tavoitteeni, ja tämä on sen saavuttamiseen oikea vaihtoehto. Kun pääkoppa voi hyvin, niin samoin käy kropalle.

Valmentajalle onnistumisen tunteen tuo valmennettavan hyvä olo. - Punainen naama treenin jälkeen ja puhelu siitä kuinka pakarat ovat todella kipeinä, ja tämä hyvällä fiiliksellä, se on valmentamisessa parasta, hymyilee Noora.

Vaikka harjoittelukautta personal trainerin kanssa on vielä jäljellä, Dina miettii jo nyt suhteen jatkamista. Oma valmentaja on tuonut liikkumiseen uusia kokemuksia ja uusia mahdollisuuksia. Kuntotesti pidetään syksyllä, ja sen jälkeen treeni jatkuu.

Tiina Klemettilä / PRIIMA

PRIIMAn juttu Dina Karista treenauksen alkuaikoina