Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Terveys
 

Lasik-leikkauksella taittovirheistä eroon?

Moni pohtii silmälaseista luopumista nyt, kun Lasik-taittovikaleikkauksia on tehty Suomessakin jo yli kymmenen vuotta. Joko leikkaukset ovat täysin turvallisia? Toimittajalle leikkaus tehtiin viime keväällä.

 

Terveysturismi - silmäleikkaus Intiassa

Suomalaista terveydenhuoltoa arvostetaan. Sitä jonotetaan ja siitä ollaan valmiita maksamaan. Näitä kliseitä ajatteli toimittaja Risto Kuusisto istuessaan lentokoneessa matkalla Intiaan leikkauttamaan silmänsä.

 

Koira haistaa sairauksia

Voiko koira haistaa syövän? Miksi ei. Koiran hajuaistia on käytetty hyväksi mm. huumausaineiden ja räjähteiden haussa sekä rikoksesta epäillyn tunnistamisessa rikospaikalta tuodun esineen perusteella.

 

Kone kertoo, mitä keho sisältää

InBody 720 -analysaattori on laite, joka kertoo minuutin mittaisen testin jälkeen kehon koostumuksen lahjomattoman tarkasti. Tärkeimpiä koneen antamia arvoja terveyden kannalta on Visceral Fat eli sisäelinten ympärille kertyneen rasvan määrä.

 

Suomaa Suomi

Suomi on maailman soisin maa. Kolmannes koko alueestamme on suota – korpea, rämettä, nevaa loputtomina yhdistelminä. Suomalaiset ovat suomaalaisia. Painutaan siis suolle!

 

Parantavat marjat - terveyspommit

Joka puolella Suomea kasvaa pieniä vaatimattomia kasveja, joilla on yllättävän paljon terveysvaikutuksia. Marjat sisältävät runsaasti fenoliyhdisteitä, joista tunnetuimpia ovat flavonoidit.

 

Kuorsaushoidon uudet tuulet

Ääniongelmia makuuhuoneessa? Huonoja yöunia ja hengityskatkoksia? Kuorsaaminen on kiusallinen vaiva, mutta onneksi siihen on tarjolla myös erilaisia hoitomenetelmiä.

 

Alzheimerin uudet tuulet

Eteneviin muistisairauksiin sairastuu vuosittain n. 13 000 suomalaista. Suurimmalle osalle heistä diagnosoidaan Alzheimerin tauti.

 

Suomalaisten jalat surkeassa kunnossa

Suuri osa suomalaisista potee jalkavaivoja ja kävely on hankalaa. Rankimpien arvioiden mukaan jopa seitsemälläkymmenellä prosentilla suomalaisista on jalkavaiva, monilla useitakin samanaikaisesti.

 

Työstressi vie yöunet

Joka kolmas aikuinen suomalainen kärsii unettomuudesta. Eniten yöunia verottaa työstressi. Vähät unet vaarantavat terveyden ja vievät luovuuden mennessään. Myös ihmissuhteet kärsivät unettoman kiukkuisesta käytöksestä.