Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Matkailu
 

Turvallista matkailua?

Matkailu se käy kaiken aikaa vaarallisemmaksi. Vai syntyvätkö suurimmat uhkatekijät kuitenkin korviemme välissä? Priima kävi sikaflunssan ja huumekartelleiden vaaravyöhykkeellä – Meksikossa.

 

Auringon säteet herättävät skootteristit

Helsingin Kalliossa pärisee Vespa ja pari Lambrettaa. Skootterereita yhtä kaikki. Suomen Skoottericlubin innokkaat skootteristit Matti, Risto ja Esa, valmistautuvat perinteiselle kevätreissulleen.

 

Luontoretkellä Virossa

Etelä-Viro on kuin paluu lapsuuden kesämuistoihin. Tuhannet värikkäät kukat kukkivat ja kauniit perhoset leijailevat auringossa. Harhakuva on totta, Viro on kuin etelämmäksi siirretty Suomi.

 

Lähimatkailu piristää - ja halvalla!

Matkailu on mukavaa, ja matkalla olo on elämys. Eikä aina tarvitse edes mennä kauaksi - lähitienoillakin on nähtävää. Priima listasi pääkaupunkiseudulta kuusi kokemisen arvoista kohdetta.

 

Vaellusmatkalle Sloveniaan?

Patikointimatkailun suosio on nousussa. Moni suomalainen on ihastunut ensin Lapin vaellusreissuihin ja kimmokkeen saatuaan uskaltautunut kokeilemaan ulkomaisia kohteita. Slovenia on yksi uusista suosikeista.

 

Murhien jäljillä Ystadissa

Eteläruotsalainen pikkukaupunki Ystad vetää puoleensa dekkarituristeja. Elokuvakomisario Kurt Wallanderin perässä Ystadiin matkustaa myös suomalaisia murhan ystäviä.

 

Rapujuhlat Frankfurtissa

Olisiko rapujuhlista uudeksi suomalaiseksi matkailutuotteeksi? Mikä ettei, ainakin frankfurtilaiset pitivät suomalaisista rapujuhlista.

 

Nepalin halki moottoripyörällä

Mustasaarelainen valokuvaaja Mikael Weckström toteutti viisikymppisenä elämysrikkaan matkan moottoripyörällä Intiasta Nepalin halki Tiibetin rajalle ja takaisin.

 

Rutusakkilaiset – etelän talvehtijat

Koti säppiin, vaunu perään ja nokka kohti etelää. Helsinkiläiset Anja ja Stig Sahlberg päättivät toteuttaa haaveensa talvesta Aurinkorannikolla.

 

Studiokeskustelu - Neuvostomatkailun muistelua

1970- ja 80-luvulla suomalaiset matkailivat innokkaasti Neuvostoliittoon. Mentiinkö sinne vain vodkaa juomaan vai mahdollisesti edullisesta kulttuurista nauttimaan? Studiossa entisen Ystävyysmatkojen toimitusjohtaja Jyrki Oranen kertoo muistojaan.