Ti 20.11.2012 @ 22:44Irene Nadén

Maali muuttuu leiväksi

Olemme Suomessa saaneet osallistua brasilialaisen meedion José Medradon ainutlaatuisiin transsimaalaussessioihin kahtena kesänä.  Medrado, siviiliammatiltaan valtion virkamies, on avustajineen käyttänyt vuosilomansa hyväntekeväisyyshengessä matkustaen.

Medrado tekee tauluja käsin, kuten Meediot-sarjan kolmannessa jaksossa nähtiin. Kuuluisien henkimaailmaan siirtyneiden taiteilijoiden ohjaamat öljyvärityöt syntyvät muutamissa minuuteissa Medradon käyttäessä molempia käsiään nopeasti ja toisinaan edes katsomatta työhönsä. Toiminnan suojelijan, Renoir’in, tyyli on todella tunnistettavissa, yhtä lailla muidenkin taiteilijoiden kuten Vincent van Gogh, Claude Monet ja Henri Matisse. Saimmepa seurata Picassonkin työn syntyä!

Mielestäni tämä hyväntekeväisyystyö on osoitus taidosta, voimasta ja rakkaudesta. Energia suorastaan huokui istuntojen aikana. Tauluihin jää vahva parantava energia, sen ovat jo vuosi sitten taulunsa ostaneet edelleen todenneet.

Taideteosten myynnistä saadut varat menivät lyhentämättöminä Medradon Brasiliassa toimivan orpokodin, Valon Kaupungin - Cidade da Luz – hyväksi. Tässä keskuksessa toimii mm. orpokoti, ruokala, koulu ja sairaala. Ruokaa ja apua muissakin muodoissa saavat lisäksi köyhät perheet ja raskaana olevat naiset.

Brasiliassa Medrado johtaa orpokotia vapaa-ajallaan vapaaehtoisten työntekijöiden, kuten lääkäreiden kanssa. Hän pitää rakennusten keskelle muodostuvalla aukiolla säännöllisesti ilmaisluentoja, joihin osallistuu kerta kerran jälkeen toistatuhatta kuulijaa.

Kuvassa José Medrado työryhmän ympäröimänä: Oikealta Anuirmeli Sallamo-Lavi, tulkki Ira Multaharju, José Medrado ja Irene Nadén Vääksyssä.

Irene on yksi suomen tunnetuimmista meedioista. Hän kertoo tässä blogissa omista kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

Ma 19.11.2012 @ 19:36Meediot-työryhmä

Pelasta Keijo - osa 1

Osaatko tulkita Keijon tekstiä? Keijosta on tullut monen suosikki, kun Meediot-sarjan jaksot ovat edenneet. Mutta kukaan ei ole vielä osannut tulkita mitä Keijon vihkossa lukee.

Jos sinulle tulee jotain mieleen sanoista, tyylistä tai kirjaimista, kommentoi ja auta Keijoa tässä blogissa.

Pe 09.11.2012 @ 17:31Irene Nadén

Enkelien apua perhosen siivin

Ystäväni Ulla pesi eilen ikkunoita ja yhden ikkunan edessä roikkuva Tiffany-perhonen muistutti häntä eräästä vierailusta luonani. Hänen oli pakko soittaa, elää asia uudestaan.

Vuosia sitten Ulla tuli luokseni, tai oikeastaan hain hänet, koska hän oli syvässä masennuksessa ja voimakkaalla lääkityksellä. Hän, jos kuka, on aina ollut positiivinen ja sydämestään muita auttava henkilö. Ja nyt hän makasi sohvallani vailla elämäntahtoa apaattisena. En ollut koskaan nähnyt Ullaa sellaisena.

Tunteja kului ja näin hänen tuijottavan lasiperhosia olohuoneeni ikkunassa, hän ei jaksanut oikein edes puhua. Olin hänen vierellään enimmäkseen hiljaisuudessa, rukoilin hänelle apua ja tunsin henkimaailman läheisyyden voimakkaana.

perhonen (kuvituskuva)

Laitoin laatikostani sinisen lasiperhosen hänen laukkuunsa salaa, siunasin sen ja yhdessä henkimaailman auttajien kanssa latasimme parantavaa energiaa perhoseen. Tajusin, että perhonen oli ainoa asia, mikä kosketti häntä.

Ulla kertoi myöhemmin:

”Menin kotiin ja huomasin lasiperhosen laukussani. Jaksoin juuri ja juuri nousta ripustamaan perhosta ikkunaani, mutta se putosi käsistäni ja hätäännyin täysin: Vielä tämäkin, PERHOSENI MENI RIKKI!

Lasiperhonen kuitenkin säilyi ehjänä ja tajusin, että minäkin voin eheytyä – tämä on merkki enkeleiltä. Se oli käännekohta, lähdin paranemaan. Lasiperhonen huokui hyvää energiaa, muistutti kauneudellaan ja hauraudellaan enkelien ja auttajien voimasta.”


Irene NadénIrene on yksi suomen tunnetuimmista meedioista. Hän kertoo tässä blogissa omista kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.Ti 06.11.2012 @ 16:38Irene Nadén

Tarjosin siskolle apuani, hän kieltäytyi

Yksi mieleen jäänyt sairaustapaus on ollut oman pikkusiskoni kohtalo. Hänen sairastamisensa kesti seitsemän vuotta, alkoi rintasyövällä ja levisi jo nujerretuksi luullun taudin salakavaluudella maksaan ja luihin.

Omasta lapsuuden perheestäni tämä sisko on ollut ainoa, joka ei usko juurikaan näihin henkisiin kykyihin tai vierasti niitä syystä ja toisesta. Lääkärit olivat kieltäneet häntä käyttämästä vaihtoehtoisia hoitoja.

Niinpä, kun tarjosin hänelle apuani, hän kieltäytyi.

Rukouksia en kuitenkaan lopettanut. Tuntui tosi pahalta nähdä pikkusiskonsa kärsivän ja lopulta kuolevan alle viiskymppisenä kahden nuoren äitinä. Hän kuoli päivää ennen kuin palasin esiintymismatkalta Saksasta. Minulla oli sisäinen tieto, että siskoni on kuolemaisillaan ja yritin siirtää vierailua. Vastaukseksi sain vain, että tultava on, sillä emme voi pettää Saksan yhdistysten jäseniä eli jo aiemmilla matkoilla syntynyttä ”Fan Clubia”. Meediovierailuthan buukataan usein vuosi tai puoli vuotta etukäteen.

Perheeni ja sukulaiseni ovat saaneet tottua näiden yli kahdenkymmenen vuoden aikana siihen, että olen useimmiten poissa tärkeistä henkilökohtaisista tapahtumista, joita ei ole voitu ennakoida. Siskoani olisin todella halunnut olla pitämässä kädestä kiinni.

IRENE NADÉN

Irene on meedio, ja hän kertoo tässä blogissa omista kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

Ma 05.11.2012 @ 17:53Irene Nadén

Kanavat avoinna?

Ihmiset luulevat usein, että meediolla on kanavat auki aina, missä tahansa liikkuukin. Pelätään, että näen heti, mitä on meneillään ja paljastan salaisuudet. Se saattaa aiheuttaa joskus hupaisiakin tilanteita, etenkin jos vastaantulija on ollut ”luvattomilla teillä”.

Eräässä pienehkössä kaupungissa tuttu herra oli tulossa kadulla vastaani. Huomatessaan minut hän kiireen vilkkaa vaihtoi toiselle puolelle katua ja ihasteli näyteikkunoita. Ihmettelin, kun aiemmin niin mukava ja puhelias mies ei ollut tuntevinaan. Hänen vaimonsa tuli myöhemmin istuntoon ja ilmeni, että mies oli juuri tuona päivänä ollut tulossa uuden rakastajattarensa luota.

Kaupassa joku saattaa tunnistaa ja kyselee vaikkapa kadotettuja avaimiaan kassajonossa. Pankissa vuoroa odoteltaessa joku haluaa tietää auransa värit tai henkimaailmaan siirtyneen isänsä ajatuksia perintötalon myynnistä. 

Junassa joku voi istua viereeni ja vilauttaa siinä häveliäästi kännykkään kirjoittamaansa kysymystä. Nämä tilanteet ja paikat eivät luonnollisestikaan ole oikeita herkistelylle psyykkisellä tasolla saatikka meedioistunnolle. Lahjoja ei ole annettu meedion uteliaisuuden tyydyttämiseksi eikä egon pönkittämiseksi, vaan niin oman henkisyyden kasvattamiseksi kuin toisten auttamiseksi.

Meedio on välittäessään herkässä tilassa, joka poikkeaa normaalista päivätajunnan tilasta. Normaalit aistit väistyvät siinä tilassa henkisten aistien tieltä.
Siksi hänen tulee ”sulkea” itsensä tehtävänsä päätteeksi ja liikkuessaan käyttää kaikkia maallisia aistejaan ja hoksottimiaan.

Irene Naden

Oman tasapainonsa takia meedion on elettävä myös aivan tavallista arkea normaalissa tajunnan tilassa ja avauduttava henkimaailmalle mieluiten rauhoitetussa, etukäteen valmistellussa tilassa, jossa yhteys ja apu ovat parhaat mahdolliset. Arki antaa myös mahdollisuuksia henkisten oppien ja palveluhalun osoittamiseen käytännössä.

IRENE NADÉN
Irene on meedio, ja hän kertoo tässä blogissa omista kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

Asiasanat: 
To 01.11.2012 @ 14:38Meediot-työryhmä

Maanantaina se alkaa

Meediot-sarjan blogisivusto on juuri avattu, samoin Facebook-sivut. Ensimmäinen artikkeli toisesta päähenkilöstä, Tanjasta, on julkaistu viikon Me Naisissa. Henkimaailman juttuja. Kiihkeätä keskustelua puolesta ja vastaan odotettavissa. Työhuoneessa soi taustalla Eleanoora Rosenholmin musiikki, sama soundtrack, joka tehtiin Meedioihin. Työryhmän posket punoittavat.

Ensimmäinen jakso "Onks sulla sielua" nähdään maanantaina 5.11.2012 Yle TV2:lla klo 19.30.

Koko sarja, kaikki kahdeksan jaksoa, on katsottavissa Yle Areenassa jo lauantaina 3.11.2012 ennen ensimmäistä jaksoa.

Meediot

Elämme herkkiä aikoja...

Meediot on dokumentaarinen sarja Yle TV2:lla maanantaisin klo 19.30. Sarja kertoo kolmikymppisistä naisista määräaikaisuuksien ja epävarmuuden keskellä. Tanja ja Tuija uskovat vahvasti, että heillä on kyky saada yhteys tuonpuoleiseen maailmaan.

Tuonpuoleisen Päiväkirja on blogi, jossa esitellään sarjan teemoja laajemmin. Mukana myös Irene Nadén, yksi Suomen tunnetuimmista meedioista. Hän kirjoittaa kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

Sarja

» Keitä he ovat? Tarkemmat esittelyt päähenkilöistä ja sarjasta.

Yle Areena

Jaksot

» Kaikki jaksot nähtävissä Yle Areenassa 2.2.2013 saakka!

Blogin sivut