Ti 06.11.2012 @ 16:38Irene Nadén

Tarjosin siskolle apuani, hän kieltäytyi

Yksi mieleen jäänyt sairaustapaus on ollut oman pikkusiskoni kohtalo. Hänen sairastamisensa kesti seitsemän vuotta, alkoi rintasyövällä ja levisi jo nujerretuksi luullun taudin salakavaluudella maksaan ja luihin.

Omasta lapsuuden perheestäni tämä sisko on ollut ainoa, joka ei usko juurikaan näihin henkisiin kykyihin tai vierasti niitä syystä ja toisesta. Lääkärit olivat kieltäneet häntä käyttämästä vaihtoehtoisia hoitoja.

Niinpä, kun tarjosin hänelle apuani, hän kieltäytyi.

Rukouksia en kuitenkaan lopettanut. Tuntui tosi pahalta nähdä pikkusiskonsa kärsivän ja lopulta kuolevan alle viiskymppisenä kahden nuoren äitinä. Hän kuoli päivää ennen kuin palasin esiintymismatkalta Saksasta. Minulla oli sisäinen tieto, että siskoni on kuolemaisillaan ja yritin siirtää vierailua. Vastaukseksi sain vain, että tultava on, sillä emme voi pettää Saksan yhdistysten jäseniä eli jo aiemmilla matkoilla syntynyttä ”Fan Clubia”. Meediovierailuthan buukataan usein vuosi tai puoli vuotta etukäteen.

Perheeni ja sukulaiseni ovat saaneet tottua näiden yli kahdenkymmenen vuoden aikana siihen, että olen useimmiten poissa tärkeistä henkilökohtaisista tapahtumista, joita ei ole voitu ennakoida. Siskoani olisin todella halunnut olla pitämässä kädestä kiinni.

IRENE NADÉN

Irene on meedio, ja hän kertoo tässä blogissa omista kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

1 kommentti

Ihana, viisas Irene. On erityisen surullista ja haastavaa vain hyväksyä rakkaimpiensa valinnat, ettei saa mahdollisuutta tukea ja lohduttaa lähimmäisiämme surun ja tuskan hetkellä....

Meediot

Elämme herkkiä aikoja...

Meediot on dokumentaarinen sarja Yle TV2:lla maanantaisin klo 19.30. Sarja kertoo kolmikymppisistä naisista määräaikaisuuksien ja epävarmuuden keskellä. Tanja ja Tuija uskovat vahvasti, että heillä on kyky saada yhteys tuonpuoleiseen maailmaan.

Tuonpuoleisen Päiväkirja on blogi, jossa esitellään sarjan teemoja laajemmin. Mukana myös Irene Nadén, yksi Suomen tunnetuimmista meedioista. Hän kirjoittaa kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

Sarja

» Keitä he ovat? Tarkemmat esittelyt päähenkilöistä ja sarjasta.

Yle Areena

Jaksot

» Kaikki jaksot nähtävissä Yle Areenassa 2.2.2013 saakka!

Blogin sivut