Ti 20.11.2012 @ 22:44Irene Nadén

Maali muuttuu leiväksi

Olemme Suomessa saaneet osallistua brasilialaisen meedion José Medradon ainutlaatuisiin transsimaalaussessioihin kahtena kesänä.  Medrado, siviiliammatiltaan valtion virkamies, on avustajineen käyttänyt vuosilomansa hyväntekeväisyyshengessä matkustaen.

Medrado tekee tauluja käsin, kuten Meediot-sarjan kolmannessa jaksossa nähtiin. Kuuluisien henkimaailmaan siirtyneiden taiteilijoiden ohjaamat öljyvärityöt syntyvät muutamissa minuuteissa Medradon käyttäessä molempia käsiään nopeasti ja toisinaan edes katsomatta työhönsä. Toiminnan suojelijan, Renoir’in, tyyli on todella tunnistettavissa, yhtä lailla muidenkin taiteilijoiden kuten Vincent van Gogh, Claude Monet ja Henri Matisse. Saimmepa seurata Picassonkin työn syntyä!

Mielestäni tämä hyväntekeväisyystyö on osoitus taidosta, voimasta ja rakkaudesta. Energia suorastaan huokui istuntojen aikana. Tauluihin jää vahva parantava energia, sen ovat jo vuosi sitten taulunsa ostaneet edelleen todenneet.

Taideteosten myynnistä saadut varat menivät lyhentämättöminä Medradon Brasiliassa toimivan orpokodin, Valon Kaupungin - Cidade da Luz – hyväksi. Tässä keskuksessa toimii mm. orpokoti, ruokala, koulu ja sairaala. Ruokaa ja apua muissakin muodoissa saavat lisäksi köyhät perheet ja raskaana olevat naiset.

Brasiliassa Medrado johtaa orpokotia vapaa-ajallaan vapaaehtoisten työntekijöiden, kuten lääkäreiden kanssa. Hän pitää rakennusten keskelle muodostuvalla aukiolla säännöllisesti ilmaisluentoja, joihin osallistuu kerta kerran jälkeen toistatuhatta kuulijaa.

Kuvassa José Medrado työryhmän ympäröimänä: Oikealta Anuirmeli Sallamo-Lavi, tulkki Ira Multaharju, José Medrado ja Irene Nadén Vääksyssä.

Irene on yksi suomen tunnetuimmista meedioista. Hän kertoo tässä blogissa omista kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

0 kommenttia

Meediot

Elämme herkkiä aikoja...

Meediot on dokumentaarinen sarja Yle TV2:lla maanantaisin klo 19.30. Sarja kertoo kolmikymppisistä naisista määräaikaisuuksien ja epävarmuuden keskellä. Tanja ja Tuija uskovat vahvasti, että heillä on kyky saada yhteys tuonpuoleiseen maailmaan.

Tuonpuoleisen Päiväkirja on blogi, jossa esitellään sarjan teemoja laajemmin. Mukana myös Irene Nadén, yksi Suomen tunnetuimmista meedioista. Hän kirjoittaa kokemuksistaan ja siitä miten muut suhtautuvat hänen ajattelutapaansa.

Sarja

» Keitä he ovat? Tarkemmat esittelyt päähenkilöistä ja sarjasta.

Yle Areena

Jaksot

» Kaikki jaksot nähtävissä Yle Areenassa 2.2.2013 saakka!

Blogin sivut