yle.fi


1970-luvun TV-sarjat

Julkaistu: 30.10.2007 - Muistelija

Suunnilleen vuonna 1975 tuli tv-sarja, joka kertoi Lahdesta ja mukana siinä mm. Kim Floor. Oliko sen nimi "Kukkakimppu piikkilankaa"? Mahtaako tarkoittamastani sarjasta olla mitään jaksoja arkistoissa?

Yksi sarja jonka uusintoja olen odottanut on "Taiteilijan tytär". Siinä oli upea musiikki. Voisiko joskus olla luvassa?

Rouva Ruutu vastaa:

Kyse oli tosiaan vuodesta 1975, mutta sarjan nimi oli Oi kallis kaupunki.
Se kertoi kunnallispolitiikan kiemuroista ja pintaliitäjän kehityksestä vastuuntuntoiseksi kansalaiseksi. Mainio aihe! Pääosaa, popparipoliitikko Aatos Eerolaa, esitti Kim Floor. "He tarvitsivat hyvän näköisen kundin joka osaa laulaa", Floor kertoi Katso-lehdelle ensi-illan aikaan.
TV2:n teatteritoimituksen tekemän yhdeksänosaisen sarjan kirjoitti Jorma Savikko ja ohjasi Matti Tapio. Kaikki jaksot ovat tallella, joten siitä vain esittämään toiveita kakkoselle tai Yle Teemalle!

Kukkakimppu piikkilankaa oli puolestaan kohua herättänyt seitsenosainen brittisarja, jonka MTV esitti keväällä 1977. Siinä seurattiin yhden perheen kieroutuneita ihmissuhteita, ja mukava sekin olisi nähdä uudestaan.

Valitettavasti minä en voi luvata uusinnoista mitään. Sinun pitäisi esittää toiveesi suoraan tv-kanaville. Televisiohistorian intomielisenä harrastajana kannatan kuitenkin kaikkia uusintoja!
Tämän Taiteilijan tyttären (BBC 1984) uusintaa odotellessasi voit myös yrittää etsiä sitä hyvin varustetuista kirjastoista, sillä minisarja on julkaistu dvd:llä. Tunnelmaan voit virittyä sen romanttisen Only Love -tunnusmelodian myötä. Vladimir Cosman sävellyksenhän lauloi Nana Mouskouri.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!