yle.fi


1980-luvun lasten animaatio: Tarinatuokio

Julkaistu: 21.11.2008 - TiLLi

Hei!
Nyt on kadoksissa muistaakseni Ylen kanavilla nähty lasten tv-sarja. Sarjaa näytettiin muistaakseni varhain sunnuntaiaamuisin 1980-luvulla. Myöhemmin olen tavannut animaation hahmoja esimerkiksi kahvimukeissa ja olisi kiva saada tietää sarjasta enemmän. Jostain syystä tunnun liittävän sarjaan nimen Janovsky. Sarjassa oli juontajana karhu, joka kertoi puun alla seuraavaksi nähtävästä ohjelmasta. Sarja oli animaatio ja siinä esiintyi esimerkiksi tiikereitä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei TiLLi.
Kaipailemasi lastenkirjailija ei ole Janovsky, vaan Janosch. Oikealta nimeltään hän on Horst Eckert, ja hän on yksi aikamme tunnetuimpia lastenkirjailijoita. Hänen kirjahahmonsa Pikku Tiikeri ja Pikku Karhu ovat tuttuja ympäri maailman, samoin noiden lempeiden hahmojen Panaman-matka.
Janoschin ensimmäinen lastenkirja Oi ihana Panana ilmestyi vuonna 1960. Kaikki Pikku Tiikeri ja Pikku Karhu -tarinat on myös koottu yksiin kansiin teoksessa Suuri Panamakirja. Suosittelen lämpimästi!
Tv-animaatioina Janoschin lastenkirjojen juttuja nähtiin nimellä Tarinatuokio (Janosch Traumstunde) vuosina 1987-90 ja 1998. Kaikki Tarinatuokiot on myös julkaistu dvd-muodossa nimellä Janoschin Tarinatuokio 1-5.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!