yle.fi


60- ja 70-lukua: Ivanhoe, Beaver, Kapteeni Myrsky, Vidoq, Ritari Myrskytuuli

Julkaistu: 14.01.2008 - Raitsikka

Hei, ja suuret kiitokset teille mahdollisuudesta verestää TV-muistoja ja saada vastauksia.

1. Ivanhoesta ei liene kukaan vielä kysynyt. Muistan vieläkin tunnusmusiikin alun. Kuka näytteli Ivanhoeta (Roger Moore?) ja milloin sarja tuli TV:stä?

2. Huckleberry Hound. Milloin tuli TV:stä ja mitä kaikkia piirroshahmoja siinä esiintyi? Muistan Jetsonit, Jogi-karhun, Magilla-gorillan? ja Salama-Santerin. Oliko Topi-Katti tässä ohjelmassa vai oliko sillä erillinen ohjelma?

3. Milloin Vidoq-seikkailija tuli (vanhempi versio, mustavalkoinen), taisi olla 70-luvun puolella? Kuka esitti Vidoqia?

4. Milloin Beaver-sarja tuli TV:stä?

5. Muistan hämärästi Myrskylinnut-sarjan näköisten nukkien esittävän jotakin muuta kuin Myrskylintuja. Yhdellä oli kapteenin-puku päällä. Meri- tai lentokapteeni. Luultavasti merikapteeni, koska Marina-niminen nainen oli merenneito tai muuten jotakin tapahtui meren alla. Onko kenelläkään tästä mitään muistikuvaa? Tullut pimeän aikaan klo 16:n ja 18:n välillä 60-luvulla.

6. Ritari Myrskytuuli, ranskalainen historiallinen tv-sarja ehkä 70-luvulta. Milloin tarkalleen tuli TV:stä? Paljon kiitoksia vastauksista!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Raitsikka,
näin moniosaisten kysymysten selvittely vie roimasti enemmän aikaa kuin yksittäisten kysymysten, siitä viivytys! Kysypä seuraavalla kerralla vain yhdestä ohjelmasta yhdessä viestissä, niin muutkin löytävät nämä tiedot otsikon perusteella!
Tässä vastauksia:

1. Brittisarja Ivanhoe tehtiin vuosina 1958-59. 1950-luvulla miesmallina ja näyttelinä leipänsä tienannut Roger Moore nousi suuren yleisön tietoisuuteen juuri Ivanhoen pääroolista. Vuonna 1961 Sir Rogerista tulikin jo Pyhimys Simon Templar. Ivanhoe pyöri MTV:n iltapäiväsarjana 1964.

2. Tässä kohdassa kysyt tietoja kuudesta eri animaatiosarjasta. Niitä on kaikkein vaikein selvittää, koska ne on usein ohjelmatiedoissakin niputettu yhteen ilman erittelyä. Enimmäkseen näytät katselleen lapsena MTV:n amerikkalaisia piirrosanimaatioita sunnuntaisin. Huckleberry Hound alkoi vuonna 1961 ja tuli ainakin vuoteen 1964 saakka. Sen kanssa vuoroviikoin näytettiin Salama-Santeria vuodesta 1962 ja Jetsoneita vuodesta 1963 alkaen. Muita vuorottelijoita vuodesta 1960 alkaen olivat mm. Ville Vallaton, Pikku karhun seikkailuja, Heckle ja Jeckle ja Felix-kissa.
Topi-katti tuli ihan omana ohjelmanaan vuodesta 1962 alkaen.

3. Vidocq - seikkailija (Vidocq) esitettiin TV1:ssä vuonna 1969, jaksoja oli 13. Sarjan jatko-osat esitettiin 1972 nimellä Vidocq - onnen soturi (Les nouvelles aventures de Vidocq). Sarjan nimiroolissa oli Bernard Noël.

4. Beaver (Leave it to Beaver) tuli MTV:ltä vuosina 1960-67.

5. Gerry Anderssonin Myrskylintuja (Thunderbirds) edeltänyt nukkesarja Kapteeni Myrsky (Stingray) alkoi MTV:llä keväällä 1965. Sarjan alkuperäisnimi Stingray on supersukellusvene, jolla nuo 2060-luvun akvanautit kiertelevät meriä rauhanturvatehtävissä. Kulttisarjasta löytyy paljon tietoa netistä sen alkuperäisnimellä tai päähenkilön englanninkielisellä nimellä Captain Troy Tempest. Kysyt myös kellonaikaa; se tuli "pimeän aikaan" klo 17.45. Myrskylintu-friikeille kerrottakoon, että TES-tv ja Tamvisio esittivät vuonna 1963 jopa Kapteeni Myrskyä edeltäneen Anderssonin kulttisarjan Supercar.

6. 13-osainen Ritari Myrskytuuli (Le Chevalier Tempête) esitettiin TV1:ssä vuonna 1968. Ritarina heilui Robert Etcheverry.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!