yle.fi


80-luvun alun lastenohjelma: Seitsemännen tien salaisuus

Julkaistu: 25.08.2008 - Riikka

Hei
Olen yrittanyt muistella 80-luvun alussa katsomani jannittavan lastenohjelman nimea. Siina joukko lapsia seikkaili jonkun vanhemman (olisiko ollut opettaja tai jonkun lapsen vanhempi) kanssa metsassa ja muistelisin, etta sarjan nimeen littyi jotenkin seitsemas tie. Juonessa oli tarkeassa osassa vanha linna tai kartano johon seitseman tien risteyksesta johti salaperainen tie. Siella linnassa asui joku vanha kreivi ja siella tapahtui jannittavia asioita. Hollantilaisen mieheni mukaan kyseessa saattaisi olla hollantilainen lastensarja "De Zevensprong" jota han muistaa lapsena katselleensa, koska se oli filmattu hanen kotimaisemissaan. Itse en muista mita kielta sarjassa puhuttiin vai olisiko se ollut tekstitetty suomeksi.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Riikka.
Muistiasi askarruttavasta sarjasta on kysytty minulta aikaisemminkin, ja kyseessä tosiaankin on hollantilainen nuortensarja De Zevensprong. Suomenkielinen nimi oli Seitsemännen tien salaisuus, ja sarja esitettiin vuonna 1983. Sarja on jäänyt monille mieleen, sillä se oli hurjan jännittävä. Se perustuu Tonke Dragtin nuortenkirjaan ja sarjan on ohjannut Karst van der Meulen.
Seitsemännen tien salaisuudessa oli hiukan harrypottermainen koululaitos, jonka opettaja alkoi penkoa läheisen kartanolinnan outoa menneisyyttä ja pahan kreivin tekosia. Meillä sarja oli toki suomeksi tekstitetty.
Alkuperäisnimellä löydät sarjasta paljon tietoa netistä, sillä sarjalla on pieni kulttimaine myös kotimaassaan.
Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!