yle.fi


90-luvulla esitetty? China Beach

Julkaistu: 11.07.2008 - Maarit

Voiko tällaisista vihjeistä muistaa kukaan et mikä se sarja oli jota mun muistaakseni 90-luvulla.....joka kertoi jostain sodasta jos olikohan vietnamissa ja siinä oli joku kenttäsairaala joka oli periaatteessa se jutun juuri...tunnari siihen sarjaan yms... oon ollut sillon sen ikänen et ei ollu oikeen mun ohjelma mut vähä piti joskus jostain raosta salaa kattoa. (s-79)

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Maarit,
luulenpa että tarkoitat amerikkalaista draamasarjaa China Beach (1988-91), joka kertoi Vietnamin sodasta, ja nimenomaan kenttäsairaalasta Keski-Vietnamin rannikolla My Khen kylässä.
Paljon huomiota herättäneen sarjan kerronta oli hyvin omintakeista ja kutkuttavaa, eikä varmastikaan ihan pikkutytölle sopivaa. Sarja ei tosin kertonut juurikaan taisteluista, vaan armeijan hoitohenkilökunnan, Punaisen Ristin työntekijöiden, sotilaiden ja siviilien kohtaloista vieraassa ympäristössä.
Sarjalla oli kaksikin tunnusbiisiä, joita käytettiin sekaisin: Diana Ross & The Supremesin Reflections sekä The Animalsin We Gotta Get out of This Place. Tunnarin löydät YouTubesta.
Suomessa sarjaa esitti MTV vuodesta 1990 alkaen. Subtv:n edeltäjä TVTV uusi sarjan vielä aloitusvuonnaan eli vuonna 2000.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!