yle.fi


90-luvun tv-sarja Paratiisilinnut tms?

Julkaistu: 27.05.2008 - Nipre

Hei!
Kiitokset hyvästä palstasta!
90-luvun alkupuolella pyöri tv:ssä (muistaakseni YLE2:lla, mutta saattoi olla MTV3:kin) amerikkalainen tai austraalialainen sarja, joka kertoi perheestä, jossa oli teini-ikäiset sisarukset (tyttö ja poika). Muistaakseni toinen vanhemmista oli kuollut tai kuoli sarjan aikana. Sarja oli hieman 7 taivas-tyyppinen, eli perheellä oli aina jotain ongelmia, jotka sitten selvisivät.
Muistelisin, että sarjan nimi olisi ollut Paratiisilinnut, mutta ko. nimellä en ole netistä löytänyt mitään tietoja sarjasta. Osaatko sanoa, mikä tämän sarjan nimi oli (sekä suomeksi että alkuperäinen nimi), minä vuosina se pyöri tv:ssä ja millä kanavalla.
Kiitos vastauksestasi!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Nipre.
Hauskaa että pidät palstastani.
Kyselemäsi koko lailla unohdetun amerikkalaissarjan nimi oli todellakin Paratiisilinnut, ja sitä esitettiin kesällä 1995 MTV3-kanavalla.
Sarjan päähenkilö on opettaja Sam Byrd, jonka vaimo on juuri kuollut. Sam muuttaa kolmen lapsensa kanssa Havaijille ja aloittaa uuden elämän. Teini-ikäiset lapset Harry, Zeke ja Franny yrittävät kukin omalla tavallaan käsitellä suurta elämänmuutosta. Perheen nimen mukaisesti sarjan alkuperäisnimi on "The Byrds of Paradise" (1994).
Sam Byrdiä näyttelee punatukkainen Timothy Busfield, joka oli jo tuolloin katsojille tuttu palkitusta roolistaan ohjelmasarjassa Kolkyt ja risat (1987-1991). Parhaillaan Busfieldin voi nähdä Subtv:llä pyörivässä Studio 60 -sarjassa.
Lisätietoja Paratiisilinnuista englanniksi löydät vaikkapa täältä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!