yle.fi


Aave metrossa/ Sal: Ghost ja Innocent Blood

Julkaistu: 10.12.2008 - Räpäpappa

Hei Rouva Ruutu =) Nyt on kiperä paikka, kun en muista millään sen elokuvan nimeä tai edes kunnolla sen tapahtumia. Sen verran muistan, että siinä oli jokin aave ilmeisesti New Yorkissa, joka vaihtoi paikkaa metrosta toiseen ja kulki jotenkin niissä junissa. Se oli kait jonkinlainen kauhuelokuva -80 luvulla. Muistan sen verran, että se oli jonkinlainen tappaja-aave niissä metroissa ja se pystyi liikkumaan junasta toiseen.
Kiitoksia jos tiedät jotain tästä.
T: Räpäpappa
Ai niin ja sitten minun piti kysyä sellaista vampyyrikomediaa, joka myös tuli joskus -80 luvulla telkusta. Siinä oli sellainen heppu jonka vampyyrit imivät kuiviin ja se joutui johonkin ihme pakastimeen ja sen nimi oli Sal.
Tätä vielä kysyisin.
Olisi kyllä upeaa, jos muistat näistä vielä jotain ja kerrot hieman näiden elokuvien juonista yms.
T: Räpäpappa

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Räpäpappa.
Luulenpa että Metroaaveella tarkoitat kuuluisaa Jerry Zuckerin Oscar-elokuvaa Ghost - Näkymätön rakkaus (1990), jossa romanttisen pääparin sankari Sam (Patrick Swayze) ammutaan, ja jää aveena New Yorkiin. Hän yrittää pelastaa vaimonsa Mollyn (Demi Moore). Yksi hienoimpia hahmoja elokuvassa on Vincent Schiavellin esittämä metroissa elelevä aave, joka opettaa käytännön aave-elämää Samille. Kyseessä ei ole niinkään kauhuelokuva, vaan romanttinen fantasia.
Toinen kysymäsi elokuva lienee John Landisin mafia-vampyyrikomedia Innocent Blood (1992). Elokuvan moderni vampyyritär Marie (Anne Parillaud) pystyy ruokailemaan vain rikollisveren äärellä. Niinpä hänen kohteekseen joutuu Robert Loggian esittämä mafiapomo Sal "The Shark" Maccelli, joka eräänä päivänä herää ruumishuoneelta vampyyrinä.
Nokkelasti kirjoitettu ja hauska Innocent Blood esitettiin ensi kerran televisiossa TV2:lla vuonna 1996, viimeisin uusinta tuli MTV3:lta viime vuonna. Ghost - näkymätön rakkaus tuli ensi kerran televisiosta MTV3:lla vuonna 1997, tuorein uusinta on Neloselta vuodelta 2006.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!