yle.fi


Aikuisten ja lasten satuja: Kummeli ja Lumikuningatar

Julkaistu: 18.01.2008 - Netta

1. kysymys.
Supersuositussa kummeli-ohjelma oli kerran musiikkivieraana mielestäni Mari Rantasila. Kyseisessä sketsissä oltiin kylpyammeessa, ehkä jopa vaahtokylvyssä marin kanssa ja laulettiin jotain biisiä. Mikä biisi se oli ja missä kummelijaksossa kyseinen sketsi oli. löytyykö sitä jostain?
2. Kun oli pienempi televisiosta tuli kotimainen talvinen satu elokuva, jonka muistn todella sinisenä, jäisenä ja vakuuttavana. Pääosaa näytteli Satu Silvo.
Mistä TV- elokuvasta oli kysymys ja onko se jossain saatavilla.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Netta.
Mari Rantasila oli musiikkivieraana Kummelin vuoden 1994 kolmannessa jaksossa, joka esitettiin 8. maaliskuuta 1994. Hän lauloi laulun Hei me lennetään, mutta enpäs muista oltiinko siinä kylvyssä vai missä. Tuon kevään jaksojen pitäisi löytyä Kummelin tupla-dvd:ltä Artisti maksaa.
Päivi Hartzellin "sininen, jäinen ja vakuuttava" Lumikuningatar -elokuva esitettiin ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 1988 ja se uusittiin vuonna 1993. Satu Silvo esittää hyisen komeasti pelottavaa Lumikuningatarta. Löydät elokuvasta helposti tietoa netistä ja dvd:n löydät kaupasta tai vuokraamosta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!