yle.fi


Aussit Vietnamissa: Kunnian miekka

Julkaistu: 27.02.2008 - Kojootti

Tuo sarja mitä joku kysyi taisi olla Kunnian miekka. Jäi itselleni mieleen, kun itse palasin YK-reissulta eikä parisuhde ollut ennallaan.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Kojootti,
ja kiitos vinkistä! Tuo kahdeksanosainen Kunnian miekka (Sword of Honour, 1986) oli kokonaan päässty minulta unohtumaan. Sarjassa oli hurjia tunteita, dramatiikkaa ja romantiikkaa. MTV näytti sen kevättalvella 1988.
Kunnian miekan pääosissa näyttelivät Andrew Clarke ja Tracy Mann; edellinen oli sotilasakatemian priimus Tony, jälkimmäinen hänen morsiamensa, opiskelijatyttö Esse, joka lauloi kansanlauluja ja kannatti rauhanliikettä.
Sarjan alussa elettiin vuotta 1965. Tony lähti Vietnamiin, eikä enää palattuaan soputunut elämään Essen kanssa. Essestä tuli vuosien vieriessä uutistoimittaja ja hän kirjoitti kirjan Vietnamista. Tony katosi eron jälkeen, ja vasta sarjan lopussa, 1980-luvun kynnyksellä Esse sai tietää hänen elelevän Thaimaassa.
Tämä saattaisi tosiaankin olla se sarja, jota Ulla kyseli 19.2. Minun tarjoamani Vietnam-niminen sarja on paljon realistisempi ja ankarampi, ja mikäli oikein muistan, se tuli maksulliselta HTV-kanavalta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!