yle.fi


Australialainen sarja Ajan virta

Julkaistu: 08.02.2008 - Paulino

Tervehdys Rouva Ruutu,
ja kiitos Muistikuvaputkesta ja lupsakkaan leppoisista vastauksista!
Kaiholla olen muistellut aikoinaan 70-80 -luvulla tullutta minisarjaa
Ajan virta, jossa sarjan edetessä vanheneva näyttelijätär ei kovan kuorensa alta saanut sanotuksi pojalleen rakastavansa tätä. Muistan kirjoittaneeni teinikalenteriini näyttelijätteren nimen, mutta kalenteri on äitin ullakolla muiden mukana.
Mikä oli sarjan alkuperäinen nimi ja oliskohan sitä mahdollista mistään saada? Kerran aikoja sitten nimittäin näin yllättäen tämän huippudraaman jossain kaupan hyllyssä VHS:nä enkä pallopäänä ostanut - kaduttaa vietävästi!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Paulino,
muistelet varmaankin 9-osaista australialaista sarjaa Ajan virta, jonka alkuperäinen nimi on Water Under the Bridge. Se esitettiin meillä vuonna 1982. Sarja perustuu Sumner Locke Elliottin kirjaan ja kertoo Sydneystä 1920-luvulta 1960-luvulle.
Pääroolissa Shasta Daviesina nähtiin aina yhtä loistokas ja vavahduttava Robyn Nevin, Shastan Neil-poikaa David Cameron.
Robyn Nevin voitti tuosta roolistaan Australian "tv-oscarin" eli Logie-palkinnon.
Varsinaisen uransa Robyn Nevin on luonut teatterissa. Hän toimi Australiassa Sydney Theatre Companyn taiteellisena johtajana viime syksyyn saakka, jolloin tähtinäyttelijätär Cate Blanchett ja hänen puolisonsa Andrew Upton ottivat pestin vastaan. Valkokankaalla Robyn Nevin on viimeaikoina näyhty mm. kahdessa Matrix-elokuvassa, ja hän on lainannut äänensä myös Matrix-videopeliin.Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!