yle.fi


Australialainen sarja? Kultakaivos

Julkaistu: 05.09.2008 - Kenguru

Mikä mahtoi olla nimeltään tämä 80-luvulla muistaakseni kakkoselta tullut sarja? Se kertoi englantilaismiehestä, joka lavasti oman kuolemansa auto-onnettomuudessa ja muutti Australian syrjäseuduille aloittamaan uutta elämää. Päähenkilö oli keski-ikäinen, tumma, hieman rokonarpinen heppu. Sarjan tunnusmusiikkina oli kaunis panhuilukappale, joka soi myös Kill Bill -elokuvassa. Kappale taisi sarjan aikoihin olla jonkinlainen pieni hitti, soi myös radiossa.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Kenguru.
Kyselemäsi sarja aiheutti minulle paljon päänvaivaa, sillä se oli painunut mielestäni tyystin unholaan.
Hyvien ystävieni avulla pääsin kuitenkin jäljille: kyseessä on kuusiosainen minisarja nimeltä Kultakaivos (Golden Soak), jonka YLE TV2 esitti alkuvuodesta 1980.
Kultakaivos perustuu Hammond Innesin romaaniin, ja se pääosassa oleva tumma rokonarpinen näyttelijä on Ray Barrett. Hän esittää Alex Hamiltonia, joka tosiaan lavastaa kuolemansa ja häipyy Britanniasta Australiaan 1800-luvun lopulla. Uudessa kotimaassaan Alex sekaantuu hylätyn kultakaivoksen ympärillä pyörivään salaisuuteen.
Sarjan musiikin on säveltänyt Peter Jones, enkä onnistunut mistään löytämään tietoa, että tunnusmusiikkina olisi käytetty Gheorghe Zamfirin panhuilulla esittämää Lonely Shepard -sävelmää, joka Kill Bill -elokuvassa soi. Tuon aikakauden tunnetuin australialainen panhuilutunnari oli Vastatuuleen-sarjan Six Ribbons -melodia.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!