yle.fi


Autopalatsi

Julkaistu: 11.04.2008 - me vaan

Muistelemme Autopalatsi sarjaa 90-luvulta, kaipaamme siitä jotain tietoa ja onko mitään toiveita sen uusinnasta tai saamisesta DVD:lle?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Te vaan.
Jukka Mäkisen ohjaama ja Anita Malkamäken ja Susanna Patjaksen käsikirjoittama Autopalatsi on kevättalvelta 1994. Se on 12-osainen komediasarja vastaeronneesta papista, joka yllättäen perii enonsa käytettyjä autoja myyvän liikkeen. Ensimmäisessä osassa autoton ja ajokortiton pappi tuo mukanaan autonasentajan koulutuksen saaneen tyttärensä Tiinan. Liikkeen henkilökunta ei katso suopein silmin tätä diletanttien touhuilua, joka aiheuttaa monenlaisia koomisia tilanteita. Vastaeronnut pappi aloittaa autokoulun ja retkahtaa eläinlääkäri-Eevaan. Sarjan aikana suhteita ehtii mennä ja tulla, mutta lopussa on kaksoishäät!
Sarjan roolimiehitys on seuraava: Pappi Jaakko - Esko Raipia. Tytär Tiina - Outi Alanen. Kerttu - Ulla-Maija Siikavire. Jalmari - Risto Salmi. Hessu - Risto Autio. Jaakon ex-vaimo Marjatta - Tuire Salenius. Eeva - Tuija Vuolle. Kanttori - Reijo Innanen. Kirkkoherra - Martti Pennanen. Lakimies - Kari Paukkunen. Toimistovirkailija - Jaana Oravisto. Taksikuski - Matti Onnismaa. Toimitusjohtaja - Pentti Helin.
Sarja on YLE TV2:n tuotantoa, joten sen uusintaa kannattaa toivoa kakkoselta!
Dvd:tä sarjasta ei ole ainakaan tänä vuonna tulossa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!