yle.fi


Bad Girls

Julkaistu: 12.05.2008 - Paulino

Tervehdys,
asiaa tyttöenergiasta; Pahat tytöt, sellisiskot ilkeilivät hetki sitten Nelosella. Mielestäni huonon mainonnan takia ei sarja saanut arvoisaansa katsojamäärää ja suosioita. Tuliko kaikki jaksot näytettyä?
Kerran ulkomailla ollessani näin saksalaisen version vankilamirkkujen metkuista...vieläkö moinen menee? Saksalaiseen kuulantyöntäjämalliin olivat typyt ronskimpia...Onko tietoa englantilaisten ellien elosta tänä päivänä?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Paulino.
Vankilan pahisnaisista kertovaa Bad Girls -sarjaa tehtiin Britanniassa kaiken kaikkiaan kahdeksan tuotantokautta, ja kaikki on näytetty Suomessa Nelosella vuodesta 2001 alkaen. Sarjasta tehtiin myös teatterimusikaaliversio, joka esitettiin ensin Leedsissä kesällä 2006 ja sitten Lontoossa syksyllä 2007. Musikaali ei menestynyt erityisen hyvin, vaikka esimerkiksi Helen Fraser toisti tv-roolinsa Sylvia 'Bodybag' Hollambynä.
Musikaalin soundtrack levy on saatavilla verkkokaupoista nimellä Bad Girls: The Musical.
Saksassa näkemäsi sarja ei todennäköisesti ole saman sarjan erikielinen versio - ainakaan brittisarjan luojakolmikon Ann McManus, Maureen Chadwick ja Eileen Gallagher nimiin ei ole kreditoitu mitään saksalaissarjaa. Naisvankilat ovat toki inspiroineet ohjaajia ja käsikirjoittajia ympäri maailman sekä ennen että jälkeen Bad Girlsin. Saksassa aiheesta on ainakin tehty sarja nimeltä "Hinter Gittern - Der Frauenknast" vuonna 1997 ja sen jatkosarja vuonna 2005.
"Englantilaisten ellien elosta tänä päivänä" löydät helposti tietoa netistä. Sarjassahan oli kymmeniä näyttelijättäriä, joiden myöhempien töiden luettelointiin tässä menisi metrikaupalla tilaa - kaikkihan ovat työllistettyjä, hienoja näyttelijöitä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!