yle.fi


Barbalander

Julkaistu: 16.01.2008 - Huller om buller

Kuinka monta jaksoa Herra Barbalander (tuumiskelee) -sarjan jaksoja on tehty ja montako on tallella? Onko niitä esitetty uusintoina FST:ssä tai Ruotsissa? Tehtiinkö sarja väreissä?
Jos jaksoja on tallella, niin kuinka sitkeästi Yleltä kannattaa vaatia uusintoja? Tuntuu, että kaikki vähänkin pohdiskelevat lastensarjat jäävät hyllylle pölyttymään.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Huller ja buller.
Ruotsalainen lastensarja Herr Barbalander (1972) tuli Suomessa nimellä Herra Barbalander tuumiskelee, ja se esitettiin vuosina 1972 ja 1974. Herr Barbalander (Nils Brandt) asui pikkuisessa mökissään ja pohdiskeli asioita suomenruotsillaan joskus hiukan kovaäänisestikin, mikä sai monet ruotsalaislapset juoksemaan sohvan taakse piiloon. Ruotsalaisilla keskustelupalstoilla sarjaa muistellaan usein vähemmän mairittelevaan sävyyn: lihava suomalainen alkoholisti, joka asui asuntovaunussa ja oli pelottava ja pitkästyttävä.
Sarjaa ei ole uusittu Suomessa eikä siitä löydy Yleltä yhtään jaksoa.
Ruotsalaisisten keskustelupalstojen sisällöistä uskaltaisin vetää sen johtopäätöksen, ettei sitä ole uusittu Ruotsissakaan. Siihen en pysty vastaamaan, onko siitä jaksoja tallella Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:llä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!