yle.fi


Belle ja Sebastian

Julkaistu: 06.11.2007 - malla

Hei Rouva Ruutu,
milloinkahan esitettiin se ihana jatkosarja nimeltään Belle ja Sebastian? Muistaakseni se oli ranskalainen ja siinä oli myös kaunis musiikki. Esitysvuosi olisi kiva tietää, elävään arkistoon sitä ei varmaan saa, koska on ulkolainen.
Vielä kysyisin siitä 'Pidättekö ostereista' -sarjasta. Kerran sen jatko päättyi, kun mies kääntyi senaikaisesessa tv-tuolissa (olikohan ihan Arne Jakobsenia) ja kysyi, pidättekö ostereista?
Kiitos tiedoista.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Malla, hurmaava ranskalainen Belle ja Sebastian on monelle 60-luvun lapselle tuttu sarja. Cecile Aubryn romaaniin perustuvaa mustavalkoista sarjaa tehtiin vuosina 1965-70, ja Suomessa se alkoi tuoreeltaan YLE TV1:llä 9.10.1965.
Sebastiania esitti Cecile Aubryn poika Mehdi El Glaoui, joka yhä silloin tällöin näyttelee ranskalaiselokuvissa. Hän myös lauloi sen Eric Demarsanin säveltämän iki-ihanan tunnusmelodian L'Oiseau, joka on suomeksikin levytetty nimellä Lintu. Sävelmän löytää helposti netistä, kun hakee sarjan ranskankielisellä nimellä Belle et Sébastien.
Kuusivuotiaan Sebastianin ja Bella-koiran seikkailut on tehty myös japanilaiseksi animaatiosarjaksi vuonna 1981, ja onpa sarja lainannut nimensä skottilaiselle pop-yhtyeellekin.

Pidättekö ostereista -sarjaa ei tosiaankaan ole tallella, enkä enää pysty muistamaan, miten jaksot päättyivät. Kuvailemasi tv-tuoli on hyvin mahdollinen, olihan sarjan käsikirjoitus tanskalainen! Suomalaisversiossa on toki saattanut olla myös Eero Aarnion pallotuoli.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!